Benicàssim trasllada les activitats del Dia del Llibre a les xarxes socials

Benicàssim trasllada les activitats del Dia del Llibre a les xarxes socials
22/04/2020 -

Amb motiu de la celebració del Dia del Llibre, demà 23 d’abril, l’Ajuntament de Benicàssim ha programat una sèrie d’activitats a través de les xarxes socials. Instagram és la plataforma en la qual els veïns podran participar en la programació que posa en valor la literatura i promociona la lectura en aquests dies de confinament en les llars. Es podrà participar a través de l’Instagram de l’Ajuntament (@ayuntamientodebenicassim) i el del Casal Jove (@casaljovedebenicassim)

D’una banda, el Casal Jove ha elaborat un programa destinat als més joves i que es desenvolupa al llarg de tota aquesta setmana. “Captura la teua frase” és l’activitat que ha obert la programació i en ella, els participants poden triar el llibre que més els agrada i compartir alguna frase que siga especial per a ells. La programació continua amb “Descobrim” en la qual el Casal Jove incorporarà al seu Instagram la bibliografia d’un autor o autora juvenil.

Per a demà, Dia del Llibre, s’ha programat un concurs de preguntes literàries i el divendres serà el torn per a “Black Stories online”, un joc de taula on un narrador o ‘Guardià del Misteri’ proposa una endevinalla misteriosa perquè els altres jugadors o ‘investigadors’ resolguen el misteri. Durant la jornada del dissabte els joves hauran d’esbrinar el títol del llibre a través de l’activitat “Joc d’Endevinalla” i, finalment, el diumenge es realitzarà “Endevina la història del llibre” en la qual els participants hauran d’endevinar la història d’un llibre que estarà representada a través d’icones.

La regidora de Joventut, Vanessa Batalla, ha indicat que “la programació del Casal Jove es manté molt activa a través de les xarxes socials i, a més de la programació mensual que porten realitzant des de l’inici del confinament, ara els joves tenen l’oportunitat de participar en unes activitats amb les quals es posa en valor els llibres i en concret la literatura juvenil”.

I, perquè tota la ciutadania puga transmetre la seua afició per la lectura, hi ha tres activitats obertes a tots. D’una banda es proposa realitzar un separador de llibres i les creacions es poden mostrar a través d’Instagram afegint l’etiqueta #benicassimconlalectura. També s’anima que els veïns recomanen els seus llibres preferits utilitzant la mateixa etiqueta en les publicacions i per als més creatius, es proposa l’activitat “Cosplay Llibres” que consisteix a disfressar-se d’un personatge d’un llibre o còmic i pujar-lo a la teua història d’Instagram nomenant els perfils del Casal Jove (@casaljovedebenicassim) i de l’ajuntament (@ayuntamientodebenicassim).

Així mateix, des de la Regidoria de Cultura continuen amb el club de lectura de manera virtual i com ha informat l’edil Javier Alonso, la pròxima cita serà el dimarts 28 a les 19.00 hores i el llibre protagonista d’aquest mes és “Historia de dos ciudades” de Charles Dickens. “El Club de Lectura té cada mes una gran acceptació i ara, adaptant-nos a la nova realitat, es pot mantindre l’activitat cultural des de casa” ha afegit l’edil. Per a accedir a la reunió del club de lectura cal contactar de manera prèvia a través de l’email clublectura@mondanimacio.com.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari