L'equip de govern de Benicàssim eleva a ple un ambiciós pla d’inversions de millora del municipi

L'equip de govern de Benicàssim eleva a ple un ambiciós pla d’inversions de millora del municipi
24/03/2022 -

L’Ajuntament de Benicàssim, amb l’objectiu de continuar avançant, destinarà 3,2 milions d’euros per a noves inversions necessàries per al municipi. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha declarat que “treballem per Benicàssim i el nostre interés no és un altre que continuar fent-lo, avançant en la consecució de les inversions necessàries per al nostre municipi que ens permeten, d’una banda, créixer en infraestructures necessàries i, per un altre, atendre les millores que ens demanden els nostres veïns“. “És per això que portarem a ple un total de 38 noves actuacions que van des de la posada en marxa del CEAM, passant per la millora de lluminàries en urbanitzacions, l’asfaltatge de carrer, edificis municipals per a associacions, millores en centres educatius i esportius. Aquestes seran, entre altres, les actuacions que contribuiran a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns”, ha indicat l’alcaldessa, qui ha continuat explicant que les actuacions previstes estan encaminades “a continuar fent créixer Benicàssim, perquè cada dia els nostres veïns ens demandes més i millors serveis”.

En la priorització de les inversions, l’equip de govern ha tingut molt present les aportacions realitzades pels veïns a través del programa Pressupostos Participatius “i en aquest sentit atendrem les seues demandes quant a les seues propostes de millora de parcs i jardins, la col·locació de reductors de velocitat a l’entorn dels centres educatius, l’arranjament de voreres i lluminàries, totes elles aportacions que provenen de la demanda i escolta activa amb els nostres veïns”.

Així, el ple ordinari del mes de març que se celebra demà a l’Ajuntament de Benicàssim inclou una sèrie d’aportacions de crèdit al pressupost actual per a disposar de 3,2 milions d’euros addicionals i impulsar un total de 38 inversions, “perquè Benicàssim continue avançant en matèria de mobilitat, benestar social, esports, eficiència energètica, accessibilitat, noves tecnologies, per a realitzar millores en espais municipals o continuar invertint en el nostre recurs turístic més preuat com són les platges”, ha indicat el regidor d’Hisenda, Arturo Martí.

Dins de les inversions que s’hauran d’aprovar en ple, demà divendres, s’inclouen 500.000 euros per a mobiliari i equipament necessari per a la posada en marxa del CEAM i 50.000 euros per a l’adequació i millora del local de Jubilats i Pensionistes de Benicàssim. També el teixit associatiu local comptarà amb locals per a l’exercici de les seues activitats en el recentment immoble adquirit per part de l’ajuntament al Carrer Bodolz, amb una inversió de 50.000 euros.

Altres edificis municipals comptaran amb millores i ampliacions necessàries com la Casa de Cultura (17.000 euros) o el Cementeri Municipal (467.000 euros) amb la construcció de 250 nínxols i 100 columbaris.

Els carrers de Benicàssim milloraran el seu asfaltat (200.000 euros) i a través del Pla de manteniment urbà anual (543.500 euros), milloraran voreres, a més de continuar amb les rebaixes per a guanyar en accessibilitat.

En matèria d’eficiència energètica i emmarcat dins del compliment amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), se substituiran els equips d’il·luminació pública per uns altres més eficients i menys contaminants en la zona d’urbanitzacions de muntanya (80.000 euros) i en les lluminàries del camp de futbol de Torre Sant Vicent (50.000 euros), aplicant tecnologia LED, contribuint així a la reducció de la petjada de carboni. També està prevista la reposició de fanals del passeig marítim amb una inversió de 150.000 euros.

En matèria esportiva es destinaran 325.000 euros per a la construcció dels vestuaris del camp de futbol de la Carrerasa, noves pistes de pàdel en el poliesportiu municipal i per a la instal·lació de portes d’accés del skatepark.

L’àrea de mobilitat sumarà 344.000 euros per a la segona fase de la prolongació de la CV-149 i 24.075 euros per a la instal·lació de reductors i limitadors de velocitat en els voltants dels centres educatius del municipi.

Pel que fa al litoral, les modificacions de crèdit inclouen inversions i reposicions en infraestructures de les platges com la reposició d’arena a la Platja de l’Heliòpolis, l’adquisició de cadires de salvament i socorrisme, l’adquisició de material per a l’accessibilitat, la reposició de passarel·les a l’entorn de la Torre Sant Vicent i que sumen 101.000 euros.

Quant a inversions necessàries per a la modernització de l’administració i millora de l’atenció al ciutadà es destinen 70.0000 euros. I en seguretat es destinen 60.450 euros per a l’adquisició de material tècnic i instal·lació de sistemes de seguretat.

Les obres d’adequació hídrica consistiran en el cobriment i embelliment de l’estació de bombament en La Ratlla, i les obres de desodoració del bombament sumen 48.956 euros.
Millores en parcs i jardins amb la instal·lació del sòl de cautxú en parcs infantils (30.000 euros), per a mobiliari (40.000 euros), i per a la renovació de gronxadors en parcs infantils (35.000 euros) són unes altres de les inversions incloses així com les millores en el clos exterior de l’IES Violant de Casalduch (30.000 euros).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari