Diversos escriptors i escriptores se citen en un cicle literari aquest estiu a Benicàssim

La iniciativa, Leeinfluencers, és gratuïta i permetrà al públic conéixer els escriptors i escriptores, que faran recomanacions literàries

Diversos escriptors i escriptores se citen en un cicle literari aquest estiu a Benicàssim

Diversos escriptors i escriptores arriben a Benicàssim aquest estiu amb el cicle literari Leeinfluencers. Una iniciativa gratuïta que arranca aquest mateix dilluns la seua cinquena edició en la qual el públic es trobarà amb diverses autores i autors al llarg del mes de juliol i agost amb recomanacions literàries.

Tal com ha anunciat l’Ajuntament de Benicàssim, el cicle literari se celebra hui i tots els dilluns de juliol i agost, a les 20.00 hores, en Villa Ana, amb entrada gratuïta baix inscripció prèvia en la pàgina web de Cultura de l’Ajuntament, benicassimcultura.es.

Per Villa Ana passaran aquesta vesprada Laura Vallés Vilchez, Pol Guasch (3 de juliol), José Miguel Mulet (17 de juliol), Máximo Pradera (25 de juliol), Elvira Lindo (31 juliol), Carlos Javier-González Serrano (7 d’agost), Luis Rodríguez (14 d’agost), Belén Gopergui (21 d’agost) i Laura Ponce (28 d’agost). Amb una persona que moderarà i els entrevistarà, els assistents podran descobrir noves lectures i recomanacions literàries de mans de les autores i autors.

Primera trobada amb Laura Vallés

La cinquena edició de Leeinfluencers comença hui amb la participació de la castellonenca Laura Vallés Vilchez, que treballa com a curadora, editora i investigadora. Va estudiar la carrera de Belles arts i un Màster en Fotografia en la Universitat Politècnica de València, una experiència que li va portar a realitzar una estada en Northumbria University, Newcastle upon Tyne, entre totes dues titulacions.

En 2022 es va doctorar en el Royal College of Art de Londres, on resideix, fa classes de comissariat i va dirigir el projecte europeu 4Cs From Conflict to Conviviality through Creativity and Culture. La seua labor pedagògica s’inicia gràcies a una beca de la Fundación Botín i es nodreix del treball que realitza com a cofundadora i editora de Concreta, editorial que publica una revista, així com una sèrie de llibres i que sedimenta experiències anteriors sempre en institucions amb un peu en entorns pedagògics i un altre en entorns públics.

És el cas d’Afterall a Londres, organització editorial vinculada a Central Saint Martins, on va treballar en 2009, per a després traslladar-se al MoCP de Columbia University a Chicago en 2010. Com a curadora ha organitzat exposicions com ara Te toca a ti (EACC, 2018), 15.600 dies. Xisco Mensua (CCCC, 2019), A través de l’arena (Azkuna Zentroa, Artium i CentroCentro, 2019-20), Mites del futur pròxim (Fotonoviembre, TEA, 2019-20) o Teresa Lanceta: Teixir com a codi obert (MACBA-IVAM, 2022-23).

També ha impartit conferències en institucions com ara Royal Academy of Arts, SOAS, Universitat de Granada o UPV, així com traduït autores entre les quals es troben Donna Haraway, Moyra Davey o Paul B. Preciado.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari