La Sala Escena de Benicàssim presenta l'exposició de caricatures ‘Politikmente’

Kikelin proposa una sàtira dels nostres polítics que pot visitar-se de dijous a diumenge fins al 24 de gener

La Sala Escena de Benicàssim presenta l'exposició de caricatures ‘Politikmente’
17/12/2020 -

Benicàssim inaugura la segona de les exposicions del seu nou cicle artístic en el qual impera la reflexió i el debat dins del marc de l’art contemporani. Després de la inauguració la passada de l’exposició Poètiques de la fragilitat a la sala Melchor Zapata, on els artistes de col·lectiu ArtenRuta Cebaqueva, Martí Moreno i José Juan Botella creen metàfores plàstiques entorn de la bellesa, la fragilitat i la dualitat, l’àrea de Cultura del consistori de Benicàssim aposta “per una mostra de fàcil lectura que despertarà no pocs somriures entre els quals la visiten”, ha indicat l’edil de l’àrea, Javier Alonso.

I és que la Sala Escena exposa les caricatures més recents de l’artista Kikelin (Kike Payá) sota el lema Politikmente, tota una declaració d’intencions del seu autor. El joc de paraules del títol inclou també una picada d’ullet al seu reconegut logo amb la lletra K. I és que Kikelin és el pseudònim amb el qual aquest artista signa les seues caricatures realitzades en pintura digital que, en aquesta ocasió, ha dedicat a polítics, tant de l’àmbit autonòmic (Ximo Puig, Monica Oltra…), com a nacional (Almeida, Manuela Carmena, Anguita, Pedro Sánchez, José María Aznar, Errejón…) i internacional (Joe Biden…). Tal com afirma el mateix autor citant a Aristóteles, “l’ésser humà és un animal polític. La política afecta a tots els àmbits de la societat, vulguem o no. Per això, la tractarem amb humor”.

“Una de les característiques més definitòries de les caricatures de Kikelin són les contínues referències la món del cinema, la literatura i el còmic. Així, podem veure a Manuela Carmena convertida en la superheroïna Mujer Maravilla (Wonder Woman) o a Puigdemont demomizado i transvestit amb una estelada. També és marca de la casa la llibertat amb la qual l’artista aborda la caricatura política. Sense censures ni autocensures. La monarquia, la política internacional, res se salva al seu entrenat ull. És en aquest genere en el que treballa des de fa anys on Kikelin se sent lliure i sense límits. Les seues caricatures són molt directes” explica la comissària de projecte, Patricia Mir.

La mostra es pot visitar fins al 24 de gener, de dijous a diumenge de 18.00 a 21.00 hores, i estarà tancat els dies 25 de desembre i 1 de gener.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari