L'exposició en línia 'Lo Visible' arriba a Benicàssim per a reprendre la seua programació cultural

L'exposició en línia 'Lo Visible' arriba a Benicàssim per a reprendre la seua programació cultural
16/03/2021 -

Benicàssim recupera el pols cultural aquesta setmana reprenent la programació a les sales d’exposicions i en el Teatre Municipal.

El Centre Cultural Melchor Zapata és la seu triada per a mostrar, per primera vegada al públic, part de l’exposició en línia Lo Visible que durant la primera ona de la pandèmia va recollir el treball de gran part dels artistes de la província de Castelló. Benicàssim mostrarà a partir d’aquest dijous 30 de les 47 peces de la mostra que durant el seu recorregut en línia ja acumula més de 5.500 visites de públic procedent de, almenys, 15 països.

La inauguració de Lo Visible està prevista per a aquest dijous 18 de març a partir de les 19.00 hores i com explica el regidor responsable de l’àrea, Javier Alonso, “amb aquesta exposició reprenem la programació cultural a Benicàssim i a poc a poc anirem afegint més activitat perquè el municipi vaja recuperant el pols cultural pel qual és conegut”.

Per a aquesta exposició s’ha triat un elenc d’artistes de tota la geografia castellonenca formada per 13 dones i 17 homes. Els ceramistes Manolo Sales, Ángel Igual i Carmela Tello; l’escultor Jere; i el corpus principal de pintors format per Vicente Traver Calzada, Pepe Forner, Gabriela Alemany, Jerónimo Uribe, Santiago Rebollida, Juanma Gavara, Joan Callergues, Carlos Asensio, Nacho Puerto, Ana Beltrán, Altea Grau, Pau D’Antoni, Paqui Fuster, Pere Ribera, Elisa Merino, Mari Carmen López Olivares, Vicente Guerola, Vicent Varella, Luis Fabra, Tere Colomé, Juan Antonio Álvarez, Beatriz Redón, Eva de Pilar, Pilaredo, Inma G. Valderas i Tica Godoy.

La comissària del projecte, Patricia Mir, explica que “l’important d’aquesta exposició és que totes i cadascuna de les obres que el formen es van realitzar durant els mesos més durs del confinament. La seua càrrega emocional és visible en cada traç i solc”. “I és que la pandèmia de la Covid-19 ha provocat una cataracta d’emocions que aquesta exposició pretén fer visible. Així, aquestes peces parlen del tancament al qual tots ens vam veure sotmesos, de la por, del concepte de vanitat o la brevetat de l’existència, del silenci aterridor dels nostres carrers deserts, de la necessitat de reconéixer-nos en l’altre, de les omnipresents màscares, dels rumors i la postveritat, del desig de reconciliar-nos amb la naturalesa i, per damunt de tot, de l’anhel de tots aquests artistes per continuar creant”, afig.

Quant a l’horari de l’exposició, s’ha modificat per a adequar-se a les noves mesures sanitàries pel que a partir d’aquest dijous i fins a l’11 d’abril la mostra podrà visitar-se els dijous i divendres de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. Paral·lelament, s’han programat dues visites guiades a càrrec de la comissària, Patricia Mir, previstes els dies 20 de març (dissabte) d’11.00 a 12.00 hores i 30 de març (dimarts) de 18.00 a 19.00 hores.

D’altra banda, el Teatre Municipal Francisco Tárrega de Benicàssim recupera aquest cap de setmana la seua programació i el farà amb tres sessions de cinema de la pel·lícula Nuevo Orden el divendres 19, el dissabte 20 i el diumenge 21 a les 19.30 hores. Les entrades estaran disponibles a partir del dimecres 17 en la web de l’àrea de Cultura (www.benicassimcultura.es).

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que “d’acord amb les mesures establides pel Consell, Benicàssim anirà recuperant l’activitat en espais municipals, seguint el protocol establit per les autoritats competents i amb l’objectiu posat en què Benicàssim continue sent tot un referent cultural a la província, i sobretot de la cultura segura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari