Benicàssim uneix l'obra dels pintors Melchor Zapata i José Luis Ramírez Portolés

Benicàssim uneix l'obra dels pintors Melchor Zapata i José Luis Ramírez Portolés
08/10/2020 -

Còctel d’artistes a Benicàssim. El Centre Cultural Melchor Zapata i la Sala Escena han acollit aquesta vesprada la inauguració de dues noves exposicions amb propostes de tres pintors: Melchor Zapata, José Luis Ramírez Portolés i Ferran Masià Pous.

En el Centre Cultural Mechor Zapata el públic pot gaudir del maridatge entre dos artistes amb personalitats molt marcades. D’una banda, el pintor sevillà Melchor Zapata i, per l’altra, des de Borriol José Luis Ramírez Portolés. La present exposició de Melchor Zapata és una selecció dels seus últims treballs, la majoria a manera de galeria de retrats, on apunten personatges tan dispars com el del Quixot, una dolça maternitat o una parella de veïns del passat més recent de Benicàssim. Des del puntillisme a les seues ja conegudes formes barroques i vibrants, el pinzell de Zapata segueix fidel al seu estil sense perdre l’interés per continuar explorant camins nous.

No és la primera vegada que Zapata i Ramírez comparteixen espai. El ritme controlat del sevillà es torna apoteòsic en els pinzells de Ramírez. Els seus últims treballs de tall abstracte sota la sèrie batejada com ‘L’alegria de viure’ arriben amb algunes creacions de sèries anteriors. Nouvingut de Marbella i amb algunes exposicions internacionals a la seua esquena, Ramírez confessa que continua pintant per gaudi i goig. Una pintura mediterrània i diferent on apunten els seus recognoscibles ninots bojos. L’edil de Cultura, Javier Alonso, ha explicat que la mostra podrà visitar-se fins al pròxim 1 de novembre els divendres, dissabtes i diumenges de 18.00 a 21.00 hores. “És un luxe poder comptar amb una exposició d’algú tan pròxim a Benicàssim com és Melchor Zapata, en una mostra compartida amb José Luis Ramírez”, ha afegit l’edil. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat per la seua part que “en aquesta mostra podem veure el talent, enginy i professionalitat de dos artistes que es complementen aconseguint fer un gran tàndem artístic”.

D’altra banda, la Sala Escena ha reobert les seues portes després de romandre tancada des d’el mes de març passat. Una reobertura amb obres de Ferran Masià Pous en la mostra titulada ‘De la nit al dia’ la qual pot visitar-se durant els caps de setmana fins a l’1 de novembre de 18 a 21 hores. Vistes nocturnes de ciutats aparentment adormides i sense transeünts. Amb un estil figuratiu que recorda a les imatges de les vidrieres, Masià crea les seues obres a partir d’un color saturat i lluminós que queda emmarcat per un emplomat metàl·lic que sustenta la composició. Eliminar la figura humana, il·luminar els espais de manera artificial i aplanar la imatge amb un lineat omnipresent amb els recursos emprats en aquesta sèrie per a mostrar-nos el que ja hem vist mil vegades, però des d’una òptica diferent. Javier Alonso ha finalitzat dient que “des de l’equip de govern estem treballant per a impulsar aquestes dues sales d’exposicions amb propostes atractives i que mantinguen la qualitat cultural per la qual Benicàssim és tot un referent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari