L'obra de Picasso s'acomiada de Villa Elisa de Benicàssim després de rebre la visita de 5.125 persones

L'obra de Picasso s'acomiada de Villa Elisa de Benicàssim després de rebre la visita de 5.125 persones
29/09/2020 -

Després de més de 40 dies d’estada en Villa Elisa, l’exposició El Taller de la Californie de Pablo Picasso va tancar diumenge passat les seues portes després de rebre 5.125 visitants. La mostra coorganitzada per la Fundació Bancaixa i l’Ajuntament de Benicàssim, ha reunit durant més de set setmanes l’obra gràfica realitzada pel pintor en la seua villa de la Californie amb el propi entorn domèstic i professional de l’artista en la seua mansió de Cannes com a font d’inspiració. L’exposició ha recreat el taller en el qual va treballar Picasso des de 1955 fins a 1960, una època considerada com una de les més felices de la seua vida i en la qual va conviure amb Jacqueline Roque.

A la fi del mes d’agost, i després de comptabilitzar 3.700 visitants, es va decidir prorrogar l’exposició fins al diumenge 27 de setembre. Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, durant tot el temps en el qual ha estat l’obra de Pablo Picasso a Benicàssim “una mitjana de 116 persones diàries testifica l’èxit d’aquesta exposició que ha sigut l’encarregada d’obrir la sala d’exposicions de Villa Elisa”. En la inauguració de l’exposició, el passat 7 d’agost, l’alcaldessa ja va comentar que “amb l’exposició del gran geni malagueny iniciem una nova etapa en Villa Elisa, sumant nous espais a l’oferta del nostre municipi, amb el compromís posat a mantindre una programació viva, diversa i de qualitat, on qualsevol forma d’expressió cultural puga tindre cabuda”.

Els qui s’han acostat a la sala d’exposicions de Villa Elisa, han pogut gaudir dels 40 dibuixos realitzats per Pablo Picasso en el seu taller a la ciutat de Cannes, així com de la projecció de fotografies del pintor i el seu espai creatiu, realitzades pels fotògrafs Edward Quinn i Lee Miller de la Californie, al costat d’escrits de l’artista que daten dels seus cinc anys d’estada en la vila francesa. Susana Marqués ha afegit que “els assistents al Taller de la Californie han pogut constatar perquè l’obra de Pablo Picasso havia d’inaugurar la sala d’exposicions de Villa Elisa”. El singular marc arquitectònic de Villa Elisa recorda a la Villa de la Californie, construïda cap a 1920, i el seu espai, la seua llum i la Belle Époque, són elements compartits amb el palauet municipal situat en el passeig Pilar Coloma de Benicàssim.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari