Francisco Tárrega, homenatjat amb intèrprets d'alt nivell

Comença la ‘Setmana Tárrega’, dedicada al compositor i guitarrista espanyol

Francisco Tárrega. Wikipedia

Francisco Tárrega, homenatjat amb intèrprets d'alt nivell
28/08/2020 -

Francisco Tárrega, el compositor i guitarrista espanyol, pertanyent de Vila-Real (Castelló), ha sigut reconegut, per la seua gran trajectòria i aportació al desenvolupament de l’instrument, a través del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega, a Benicàssim.

Mitjançant el certamen, es pretén fomentar la interpretació de la música per a guitarra i, especialment, la figura de Francisco Tárrega, homenatjant i recordant així al compositor i guitarrista que va aconseguir elevar la guitarra al rang d’instrument de concert. Aquesta és la denominada ‘Setmana Tárrega’, que compta amb tres concerts d’intèrprets amb un nivell molt alt en l’especialitat de guitarra.

Ahir va obrir la ‘Setmana Tárrega’ el concert “Entorn de Tárrega”, protagonitzat per Ana Archilés, professora en el Conservatori Professional de Castelló i intèrpret en molts concerts d’escala internacional, que va tindre molt d’èxit entre el públic. Es van estrenar dues interpretacions dedicades a Ana M.ª Archilés Valls, Luna de Angelito Agcaoíli i Recuerdos varios de Virgínia Yep. Així mateix, les obres del gran Francisco Tárrega van ser presents amb Recuerdos de la Alhambra, Gran Vals, Lágrima y la Gran Jota así como Dos Polkas (Pepita y Rosita) y Cuatro Preludios.

Hui, divendres 28, la Setmana Tárrega es desplaçarà als jardins de Vila Elisa, amb el guanyador del Primer Premi, Premi Tárrega i Premi del Públic en l’última edició del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega de Benicàssim, Domenico Mottola. L’artista presentarà el disc gravat com a guardó del certamen, també retrà homenatge a diferents obres de Miguel Llobet, Manuel María Ponce i seran presents obres de Francisco Tárrega com Capricho Árabe, 3 Mazurkas y la tan característica Recuerdos de la Alhambra.

“Tárrega és un d’aqueixos compositors que amb poques notes van aconseguir escriure música bella per a aquest instrument”. Així ho declara Domenico Mottola, l’intèrpret protagonista d’aquesta nit, que afirma que moltes de les obres del compositor, encara que siguen breus, aconsegueixen al màxim aprofitar l’expressivitat de la guitarra i afirma que la seua aportació per a l’evolució de la guitarra va ser “fonamental”. Així mateix, l’intèrpret es mostra molt honrat per actuar en el concert, ja que li permet representar una competència de classe mundial i presentar el seu primer disc: “Somni”, en el qual va gravar música de Francisco Tárrega i Miguel Llobet.

Finalment, també en Vila Elisa, actuarà Alí Arango, el guanyador de l’edició del 2018 del Certamen, juntament amb Josué Fonseca, a través del Pyrophorus Guitar Duo. Interpretaran el dissabte 29 “Difuminant barreres entre el clàssic i el popular”, un repertori amb peces originals i arranjaments que pretén incorporar una proposta diferent al cànon de duo de guitarra clàssica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari