Benicàssim inicia la prolongació de la CV-149

Benicàssim inicia la prolongació de la CV-149
04/03/2021 -

Les obres destinades a la prolongació de l’autovia CV-149 a Benicàssim ja han començat. Després de la signatura de l’acta de replanteig, ja han començat els treballs de topografia, clos i camins d’accés així com la neteja dels llocs d’instal·lacions d’obra (casetes, vestuaris) i tramitacions per a desviament de serveis.

La setmana que ve està previst el rebuig i desbrossament i després d’això començarà el moviment de terres juntament amb el desviament de terres.

L’alcaldessa, Susana Marqués, al costat de la primera tinenta alcalde, Cristina Fernández, el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, tècnics de l’àrea i representants de l’empresa adjudicatària, Becsa, han visitat hui la zona per on discorrerà la prolongació de la CV-149 la qual tindrà una extensió d’uns 620 metres, comptarà amb quatre carrils (dos carrils per sentit) i un carril bici i connectarà la coneguda com a rotonda de la Paella amb l’avinguda Mohino, facilitant l’accés des de les urbanitzacions de muntanya. En aquest punt el projecte contempla la creació d’una altra entrada des de l’avinguda Ferrocarril. “L’actuació ens acosta a l’objectiu de comunicar Benicàssim i Castelló a quatre carrils, igual que ho estan la resta de poblacions de l’àrea metropolitana”, ha explicat Carlos Díaz. A més, l’actuació dotarà al municipi d’una quarta via de comunicació directa entre Benicàssim i Castelló i se sumarà a la Gran Avinguda Jaume I, Ferrandis Salvador i la N-340.

Quant a instal·lacions, s’ha previst el sistema de drenatge que consistirà en cunetes de recollida d’aigües pluvials en la zona nord per a emmagatzemar les aigües d’escolament en la franja fins a la carretera nacional 340, i una cuneta central per a recollida d’aigües pluvials provinents de la pròpia plataforma del vial, mentre que en la rotonda de Mohino es disposaran embornals que connectaran a un col·lector central independent de la resta que connectarà amb l’actual xarxa municipal de Benicàssim. D’altra banda la rotonda disposarà d’una xarxa d’enllumenat amb columnes de 8 metres i lluminàries de leds, comptarà amb un sistema de reg per degoteig i jardineria per a millorar estèticament el seu aspecte. “Així mateix, comptarà amb una calçada central en terres que simularà la via pecuària que per ací discorre”, ha indicat Díaz.

La primera tinenta alcalde, Cristina Fernández, ha comentat que “l’execució d’aquesta actuació era un objectiu comú i prioritari per a l’equip de govern amb la finalitat de millorar les connexions de Benicàssim amb la capital de la província”.

Per a l’alcaldessa, Susana Marqués, aquesta actuació “és necessària per a guanyar en seguretat i mobilitat perquè afavorirà la mobilitat a Benicàssim, especialment per als residents en la zona sud i a les urbanitzacions de muntanya, i ajudarà a descongestionar la Gran Avinguda Jaume I sobretot durant la temporada estival”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari