Llum verda per a iniciar les obres de prolongació de la CV-149 a Benicàssim

Llum verda per a iniciar les obres de prolongació de la CV-149 a Benicàssim
16/02/2021 -

Aquest matí ha tingut lloc la signatura de l‘acta de replanteig per a començar les obres destinades a la prolongació de la CV-149 a Benicàssim. La rúbrica s’ha dut a terme en la zona on s’escometrà l’actuació i ha comptat amb la presència del regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, tècnics municipals i representants de l’empresa adjudicatària de l’obra.

La prolongació de l’autovia CV-149 tindrà una extensió d’uns 620 metres, comptarà amb quatre carrils (dos carrils per sentit) i un carril bici i connectarà la coneguda com a rotonda de la Paella amb l’avinguda Mohino, facilitant l’accés des de les urbanitzacions de muntanya. En aquest punt el projecte contempla la creació d’una altra entrada des de l’avinguda Ferrocarril.

“L’actuació ens acosta a l’objectiu de comunicar Benicàssim i Castelló a quatre carrils, igual que ho estan la resta de poblacions de l’àrea metropolitana”, ha explicat Carlos Díaz. A més, l’actuació dotarà al municipi d’una quarta via de comunicació directa entre Benicàssim i Castelló i se sumarà a la Gran Avinguda Jaume I, Ferrandis Salvador i la N-340.

Quant a instal·lacions, s’ha previst el sistema de drenatge que consistirà en cunetes de recollida d’aigües pluvials en la zona nord per a emmagatzemar les aigües d’escolament en la franja fins a la carretera nacional 340, i una cuneta central per a recollida d’aigües pluvials provinents de la pròpia plataforma del vial, mentre que en la rotonda de Mohino es disposaran embornals que connectaran a un col·lector central independent de la resta que connectarà amb l’actual xarxa municipal de Benicàssim. D’altra banda la rotonda disposarà d’una xarxa d’enllumenat amb columnes de 8 metres i lluminàries de leds, comptarà amb un sistema de reg per degoteig i jardineria per a millorar estèticament el seu aspecte. “Així mateix, comptarà amb una calçada central en terres que simularà la via pecuària que per ací discorre”, ha indicat Díaz.

L’actuació es va adjudicar a Becsa per un import total de 908.271,31 euros i té un termini d’execució de sis mesos i mig. Una intervenció que “afavorirà la mobilitat a Benicàssim, especialment per als residents en la zona sud i a les urbanitzacions de muntanya, i ajudarà a descongestionar la Gran Avinguda Jaume I sobretot durant la temporada estival”, ha afegit l’alcaldessa, Susana Marqués.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari