Marqués inicia la ronda de consultes amb els portaveus de l'oposició per a l'aprovació dels pressupostos 2023

Marqués inicia la ronda de consultes amb els portaveus de l'oposició per a l'aprovació dels pressupostos 2023
12/01/2023 -

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, tal com va anunciar el passat ple del 2 de gener, ha iniciat una ronda de reunions amb els portaveus dels grups de l’oposició i tècnics municipals amb l’objectiu portar a ple els comptes per a 2023.

Cal recordar, que el mes d’octubre passat l’equip de govern va iniciar els treballs per a l’elaboració de l’avantprojecte de Pressupostos 2023, mantenint una reunió amb els diferents portaveus en les quals es van donar a conéixer, per part de la intervenció municipal els grans números per al present exercici. Així doncs, es va proposar portar a ple l’aprovació d’una operació de caràcter financer amb l’objectiu d’equilibrar el capítol d’ingressos i despeses mitjançant sobrants de tresoreria.

L’oposició en bloc va votar en contra d’aquesta modificació, dificultant amb això la presentació d’un avantprojecte de pressupost per al 2023 equilibrat, tal com marca la llei d’Hisendes Locals, qüestió que va provocar l’eixida del Grup Ciutadans de l’equip de govern del qual fins llavors formava part. “Una vegada més, desoint els informes de la intervenció municipal, els grups de l’oposició van bloquejar els comptes municipals, prevalent els interessos electorals de cada partit, per damunt dels interessos dels veïns de Benicàssim, que un any més, comencen l’any amb els seus comptes prorrogats”, declara l’alcaldessa.

I és que, tal com resen els informes tècnics municipals, “la situació econòmica que patim amb una inflació desbocada i l’increment de preus en general, augmenten el capítol de despeses i, d’altra banda, el minvament en els ingressos derivats de l’entrada en vigor de la nova llei plusvàlues fa que hàgem de preveure menors ingressos per al 2023, per això es va proposar al ple la modificació del passat mes d’octubre, amb la incorporació d’actius financers que hagueren permés equilibrar les despeses i ingressos i començar a treballar amb les propostes, aportacions i plantejaments econòmics de cada grup”, ha denunciat el regidor d’Hisenda, Arturo Martí.

Així i tot, Susana Marqués es va comprometre a escoltar a tots els grups polítics ressaltant que, “estem oberts al diàleg i a qualsevol proposta que siga real i útil, vinga de qui vinga. Des de la nostra responsabilitat sabem que tindre uns comptes actualitzats i ajustats és el desitjable a l’hora de gestionar un municipi, a partir d’un document que siga equilibrat entre els ingressos i les despeses. El que no estem disposats és a caure en el parany de la irresponsabilitat i portar a aprovació uns comptes ficticis, desequilibrades i que minven els serveis i les polítiques públiques, com tampoc consentirem que cap partit amenace, per interés partidista o rèdit electoral, l’estabilitat d’un pressupost que impedisquen l’avanç de la ciutat”.

“Confie que l’oposició siga rigorosa en els seus plantejaments i poder aconseguir un consens perquè la ciutadania mereix els millors serveis i les millors polítiques. Benicàssim necessita un pressupost seriós, real i equilibrat, que no estiga sotmés a interessos partidistes ni a càbales electorals”, ha incidit Marqués alhora que ha volgut recordar, “quan vaig arribar en 2011 hi havia un deute viu municipal a l’Ajuntament de Benicàssim de 17 milions d’euros i factures en el calaix per import d’1.200.000 euros. Hui, els veïns de Benicàssim poden estar tranquils perquè disposen d’uns comptes municipals sanejats i els proveïdors ja no esperen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari