Més de 1.000 activitats programades al llarg de 2021 assenten una oferta turística desestacionalitzada a Benicàssim

Més de 1.000 activitats programades al llarg de 2021 assenten una oferta turística desestacionalitzada a Benicàssim
06/01/2022 -

Benicàssim ha comptat durant el 2021 amb un ampli ventall d’activitats programades que han assentat l’oferta turística desestacionalitzada en el municipi. “Benicàssim ofereix multitud d’opcions d’entreteniment que converteixen la visita a la nostra ciutat en qualsevol moment de l’any en una experiència inoblidable. És possible divertir-se en família, fer plans amb amics, gaudir fent esport, o descobrir racons meravellosos que amaga la ciutat i per supòsits, gaudir de l’enorme patrimoni natural amb el qual comptem i continuem potenciant”, ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha afegit que “les nostres sales d’exposicions, la programació del teatre, els concerts, el centre d’interpretació Torre de Sant Vicent o les visites guiades, ofereixen propostes didàctiques d’entreteniment i activitats divertides al llarg de tot l’any, fent que el nostre municipi siga molt valorat i cada vegada atraga més turistes i visitants”.

Aquest atractiu es demostra en les xifres d’ocupació i l’oferta hotelera de Benicàssim durant el mes d’agost va estar ocupada al 82%, malgrat les cancel·lacions d’última hora per la pandèmia del Covid-19.

En el pla cultural, a més de Vila Elisa amb Picasso, Ripollés, Wences Rambla o Salvador Dalí, les exposicions s’han centrat en la Sala Escena i en el Centre Cultural Melchor Zapata, l’emotiu homenatge del qual de molts artistes a la figura del pintor que dona nom l’última sala d’exposicions va aconseguir una fita cultural històrica a la província de Castelló.

D’altra banda, tant el Teatre Municipal Francisco Tárrega com l’Espai de la Música Mestre Vila, han comptat amb música, teatre i cinema al llarg de tot l’any. “Una agenda tant per a adults com per als més xicotets de la casa a preus assequibles als quals se li ha sumat diferents activitats de foment a la lectura en les diferents biblioteques municipals”, ha indicat el regidor de Cultura, Javier Alonso.

També a l’aire lliure, les visites guiades adaptades per als diferents públics i la plaça del Trenet s’han sumat a una agenda infantil frenètica, en la qual les activitats de “Juguem a la Placeta” els divendres a la vesprada a la Parc Europa i les activitats per a xiquets en les jornades de “Gaudeix dels dissabtes”. De maig a desembre un total de 37 activitats infantils entre El Misteri del Parc del Trenet i El Tresor de la Torre de Sant Vicent, dues activitats teatralitzades que han aconseguit el 100% de participació i han arribat a tindre llista d’espera.

Aquestes dues últimes activitats infantils formen part de la programació de visites guiades que realitza l’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Turisme. Durant l’any 2021 s’han desenvolupat 52 activitats dins del programa de visites guiades en les quals s’ha combinat la naturalesa, el patrimoni cultural i activitats en família. La posta de sol en el Bartolo; senderisme a la llum de les estreles: el Castell de Montornés; paisatges cromàtics al Desert de les Palmes; les fonts del Desert de les Palmes; les petjades Carmelites; les llegendes de la Via Verda de la Mar; la ruta de la taronja; el país del pinastre i la ruta micològica han sigut algunes de les propostes programades. Les 52 visites programades han sumat un total de 1.035 assistents amb una mitjana anual de participació del 96,28% “xifres que demostren la gran acceptació que aquesta activitat genera i amb la qual hem contribuït a la dinamització de Benicàssim a través d’un programa de visites atractiu, de qualitat i segur”, ha comentat sobre aquest tema la regidora de Turisme, Cristina Fernández.

Després de les bones dades registrades en el 2021, el programa oficial de visites guiades per a enguany va començar aquest dimarts 4 de gener amb l’activitat Geocaching ambiental en el Centre d’Interpretació La Bartola, mentre que per al diumenge 23 s’ha programat la visita guiada “Descobreix tots els secrets de la taronja”.

D’altra banda, dins de l’aposta per la cultura segura, s’han dut a terme en el recinte de festivals diferents esdeveniments musicals com Luce Benicàssim, Mar de Sons i SanSan Festival, amb cartells de primer nivell; aquests actes de promoció privada han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Benicàssim que paral·lelament també ha recuperat alguns esdeveniments clàssics en l’agenda d’esdeveniments de la localitat. La desena edició de la Benicàssim Belle Époque que va ser presentada en Fitur 2021, va retre homenatge al naixement del turisme a Benicàssim en els primers anys 20. També el Benicàssim Flamenc Fusió Gastro Festival va entrar amb força en l’agenda de Benicàssim del 2021 i l’última edició del qual va comptar amb referents del flamenc com Falete, Manzanita, La Húngara o María Terremoto, i que va congregar a més de 4.000 assistents en cinc dies.

En total, Benicàssim ha sumat durant el 2021 més de mil activitats que assentisquen una oferta turística desestacionaltizada i que en aquest 2022 es continuarà amb aquesta aposta. Afegir que enguany se celebrarà el 55é Aniversari del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega de Benicàssim, la trobada més antiga de guitarra espanyola, cita cultural indispensable en el qual es troben els millors músics internacionals de corda premuda i el consistori ja està treballant en la preparació d’una edició molt especial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari