El director de cinema Montxo Armendáriz conversa amb l'alumnat de 1r d'ESO de Benicàssim

El director de cinema Montxo Armendáriz conversa amb l'alumnat de 1r d'ESO de Benicàssim
02/03/2021 -

L’alumnat de 1r ESO de l’IES Violant de Casalduch de Benicàssim ha tingut l’oportunitat de conversar aquest matí amb el director de cinema Montxo Armendáriz. La iniciativa, organitzada per la regidoria d’Educació, es tracta d’un projecte educatiu pioner que des del consistori s’ofereix a l’institut per a treballar per a la prevenció i detecció d’abusos a menors. La trobada amb el director de cinema es realitza de manera anual amb els grups de 1r ESO i enguany s’ha pogut continuar programant, però aquesta vegada de manera telemàtica.

Així, tres alumnes de cadascun dels sis grups de 1r ESO ha conversat amb Montxo Armendáriz des de la biblioteca i a través de la pantalla. La trobada s’ha dut a terme després de la projecció de la pel·lícula No tingues por durant els dies previs i els estudiants han pogut debatre amb Armendáriz sobre el tema central del llargmetratge: els abusos sexuals a menors.

Com ha explicat la regidora responsable, Rosa Mari Gil, l’activitat de hui està inclosa en la programació d’activitats que des del departament d’Educació organitzen en l’IES Violant de Casalduch per als estudiants de 1r, 2n, 3r i 4t ESO. “A més de treballar fets i conceptes, en la programació confeccionada es propicia especialment la reflexió i l’anàlisi de situacions quotidianes amb l’objectiu general d’aconseguir que l’alumnat desenvolupe actituds i valors positius, a fi de poder adquirir hàbits i comportaments saludables, i facilitar l’accés dels joves en la presa de decisions, autonomia i responsabilitat”, explica Rosa Mari Gil. La superació personal, el respecte, l’autoestima i habilitats socials són alguns dels valors personals que es treballen en les sessions.

A més de la trobada amb Montxo Armendáriz, la programació prevista per a aquest mes de març contempla sessions presencials de la mà de l’educadora social especialista en temes d’igualtat i violència de gènere, Marina Marroquí, i dirigida a l’alumnat de 2n ESO. I el Departament d’Orientació de l’IES aquest curs també col·laborarà amb la FPA amb sessions presencials d’orientació per a l’alumnat adult matriculat en el centre municipal en el GES (Graduat en Secundària), sobretot per a aquells que volen continuar els seus estudis en cicles formatius. Des de la regidoria d’Educació agraeixen a l’IES Violant de Casalduch “per la seua predisposició per a poder implementar aquest tipus d’activitats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari