Arenes cristal·lines i encant: aquest és el municipi amb les millors platges de Castelló

La qualitat de l’aigua i la neteja de l’arena o els serveis han atorgat un municipi de Castelló cinc banderes blaves en 2023

Arenes cristal·lines i encant: aquest és el municipi amb les millors platges de Castelló

Aquest dijous va saltar una de les notícies més esperades per als municipis costaners, el repartiment de banderes blaves per a aquest 2023. Un distintiu reconegut per milions d’usuaris de platges i ports que onejarà en 33 platges i ports de la província de Castelló aquest estiu. Però, quin és el municipi amb les millors platges de Castelló?

D’acord amb el resultat de l’estudi que, any rere any, elabora l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), Castelló compta amb 32 banderes a les seues platges i una en un port esportiu. En comparació amb l’any passat, guanya una bandera més, la de la platja Casablanca d’Almenara, que precisament va eixir de la llista l’any passat per les obres en els seus espigons.

Així, aquest 2023 el municipi amb les millors platges de Castelló és Benicàssim amb cinc banderes blaves a les seues platges, per la qual cosa repeteix com a líder. Li segueixen Orpesa, amb quatre banderes a les platges i una en el seu port; i Alcalà de Xivert i Moncofa, amb altres quatre.

Una de les platges de Benicàssim amb bandera blava és la d’Els Terrers, amb aigües de color turquesa, arena fina, molt neta i ben condicionada, així com amb passarel·la de fusta que recorre tota la platja i tota classe de serveis.

La d’Heliòpolis és una altra de les grans visitades de la ciutat cada estiu amb aquesta distinció. És la més llarga, amb quasi 3 quilòmetres, i la que més es troba al sud connectant amb les platges de la ciutat de Castelló. Les activitats d’oci que programa cada temporada són també el seu gran atractiu.

Respecte a la Torre de Sant Vicent, també compta amb bandera gràcies a la seua arena suau i fina. Es troba en un enclavament únic, al costat de la Torre de Sant Vicent, per la qual cosa és escenari de festivals, campionats esportius, cinema a la fresca… i una bona oportunitat per a conéixer algunes de les curiositats de la història de Benicàssim.

La bandera blava també onejarà a la platja Voramar, que és coneguda per ser especialment romàntica, ja que passejant per la seua arena i passeig es pot contemplar les viles del segle XIX i XX i els seus jardins. També destaca la seua oferta de restauració.

Finalment, la platja Almadrava. Destaca per la seua tranquil·litat, està menys massificada que la resta, i és una de les opcions preferides per les famílies, ja que compta amb tota mena de serveis i passarel·les fins a arribar a la riba, la qual cosa facilita també el bany a persones amb mobilitat reduïda.

Alcalà de Xivert, Almassora, Almenara, Benicarló, Borriana, Castelló de la Plana, Moncofa, Nules, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vinaròs i Xilxes completen la llista de municipis amb bandera blava aquest estiu de 2023.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari