Els gossos podran accedir a les platges de Benicàssim de l'1 de novembre a l'1 de març

El ple aprova la modificació puntual de les dues ordenances corresponents per a permetre l’accés dels cans al litoral una vegada entre en vigor

Els gossos podran accedir a les platges de Benicàssim de l'1 de novembre a l'1 de març
28/11/2020 -

El ple de l’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat la modificació puntual de l’ordenança de tinença d’animals de companyia i l’ordenança reguladora de la seguretat en l’ús, gaudi i aprofitament del litoral municipal per a permetre l’accés dels gossos a les platges en temporada baixa. L’aprovació en la sessió ordinària del mes de novembre celebrada ahir divendres és el primer pas perquè els cans puguen accedir a les platges de Benicàssim durant el període establit de l’1 de novembre a l’1 de març.

Com ha explicat la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla, “en l’ordenança es mantindrà l’obligació dels amos dels gossos de tindre’ls en tot moment sota el seu control pel qual hauran d’anar lligats”, ha dit Vanessa Batalla qui ha afegit que “s’ha retardat portar aquesta modificació al ple perquè s’estava a l’espera que el Consell aprovara l’avantprojecte de llei de la Generalitat sobre protecció, benestar i tinença d’animals de companyia. Un avantprojecte que van anunciar en el 2018 i seguim a l’espera”.

Quant al període d’accés dels gossos a les platges, l’edil responsable ha indicat que “s’ha establit de l’1 de novembre a l’1 de març perquè, una vegada finalitzat el període d’accés permés, es puga procedir a l’airejat i garbellat de l’arena i la posada a punt de les platges per a Setmana Santa”. “A més, s’intensificaran tant les tasques de neteja com els controls analítics de l’arena”, ha afegit Vanessa Batalla.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat que “dins del procés de participació ciutadana i en l’escolta activa que realitzem des de l’Ajuntament de Benicàssim, hem portat a ple la modificació puntual per a habilitar les nostres platges per a l’accés a gossos”. La primera edil de Benicàssim ha continuat dient que “en ser totes les platges urbanes i de tanta extensió hem optat per permetre l’accés en tot el litoral durant el període de l’1 de novembre a l’1 de març, per a facilitar i acostar aquest servei a tots els veïns, de nord a sud”. Finalment, des de l’ajuntament “apel·lem a la responsabilitat individual de cada propietari de gos perquè aquesta mesura siga un èxit i exemple de convivència” ha finalitzat Susana Marqués.

Una vegada aprovades les modificacions puntuals en les dues ordenances, s’obrirà un període d’informació pública i audiència als interessats de 30 dies hàbils a comptar a partir de l’endemà de la publicació en el BOP, per la qual cosa es preveu que a principis de l’any 2021 entre en vigor el permís dels gossos a les platges de Benicàssim en temporada baixa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari