Els gossos podran tornar a la platja de Benicàssim a partir de l'1 de novembre

Els gossos podran tornar a la platja de Benicàssim a partir de l'1 de novembre
22/10/2021 -

Benicàssim obrirà el pròxim 1 de novembre la temporada d’accés de gossos a la platja. Després de la modificació de l’ordenança de tinença d’animals de companyia i l’ordenança reguladora de la seguretat en l’ús, gaudi i aprofitament del litoral municipal, les platges de Benicàssim s’obrin per a poder ser gaudides pels cans fins a l’1 de març. Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “estem molt satisfets de complir amb una demanda i un dels nostres compromisos. És una realitat que cada vegada més persones conviuen amb mascotes, la qual cosa suposa la necessària adaptació tant de les normatives com dels espais per al correcte ús i gaudi de tots els usuaris, tinguen o no mascota. És important que els amos de les mascotes es responsabilitzen i col·laborem tots a mantindre un entorn net i adequat per a una correcta convivència i que puguem així anar sumant serveis”.

La primera edil ha continuat comentant que “Benicàssim afig un atractiu turístic més al seu ja amplia oferta, com és permetre l’accés a la platja a les mascotes. Sabem que moltes persones decideixen la destinació de les seues vacances en funció de les facilitats que hi haja perquè les seues mascotes els acompanyen; de fet hi ha hotels a Benicàssim que ja accepten l’entrada de mascotes”.

Davant l’inici de la campanya, el litoral ja compta amb tota la senyalística que informa sobre el període d’accés dels gossos a la platja així com de l’obligació de recollir els excrements de l’animal i de tindre’l en tot moment sota el seu control pel que hauran d’anar lligats. “Apel·lem a la col·laboració i responsabilitat individual dels propietaris perquè aquesta mesura siga un èxit de tots i exemple de convivència”, ha afegit Susana Marqués.

La regidora de Sanitat, Vanessa Batalla, ha comentat per la seua part que, quant al període d’accés dels gossos a les platges, “s’ha establit de l’1 de novembre a l’1 de març perquè, una vegada finalitzat el període d’accés permés, es puga procedir a l’airejat i garbellat de l’arena i la posada a punt de les platges per a Setmana Santa. A més, s’intensificaran tant les tasques de neteja com els controls analítics de l’arena”.

D’altra banda, recordar que amb motiu del Dia Mundial del Gos, l’Ajuntament de Benicàssim va iniciar el passat 21 de juliol la campanya de conscienciació La teua Mascota, La teua Responsabilitat, l’objectiu principal de la qual és conscienciar sobre la responsabilitat a l’hora de recollir els excrements i orines de les nostres mascotes, evitant deteriorar el mobiliari urbà i la imatge de la ciutat. La iniciativa va començar en la zona del litoral i ara s’ha estés a hotels i càmpings que permeten l’accés de gossos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari