Bravo ofereix als ajuntaments costaners l'ajuda del Consell per a elaborar els plans de contingència i salvament de platges

La consellera de Justicia se reúne con los alcaldes y alcaldesas de 15 municipios costeros para explicar los pormenores de la normativa para el uso seguro de los arenales

Bravo ofereix als ajuntaments costaners l'ajuda del Consell per a elaborar els plans de contingència i salvament de platges
25/05/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest dilluns amb els alcaldes i alcaldesses de Gandia, Dénia, Sagunt, Benidorm, Xàbia, Cullera, Benicàssim, Orpesa, Altea, Santa Pola, Guardamar del Segura, Oriola, Alboraia, Peníscola i Sueca per a oferir-los l’ajuda del Consell per a elaborar els plans de contingència i salvament que les corporacions locals han de tindre per a l’ús segur de les platges.

Bravo els ha explicat als i les primeres edils d’aquestes localitats costaneres el contingut de l’esborrany del decret per a salvaguardar la seguretat i millorar la coordinació d’emergències i la protecció civil a les platges de la Comunitat Valenciana, que va aprovar divendres passat el ple del Consell per a la seua tramitació per la via d’urgència.

La consellera ha detallat que amb aquesta norma “disposen d’una eina legal que permet confluir les accions de totes les administracions en el marc de la seguretat de la protecció civil perquè la ciutadania sàpia que la Gemeralitat treballa de manera coordinada amb els seus ajuntaments per a aconseguir que les nostres platges siguen el més segures possibles”.

També ha assenyalat que aquest marc normatiu “millora les capacitats per a gestionar i coordinar qualsevol emergència en matèria de protecció civil i seguretat ciutadana”.

Bravo ha recordat als alcaldes i alcaldesses que cada ajuntament ha d’elaborar un pla de contingència específic per a garantir les mesures de seguretat mentre dure l’amenaça de la COVID-19. Per a això, comptaran amb les pautes recollides en la guia elaborada per la Secretaria Autonòmica de Turisme, en la qual han participat personal tècnic de tota la Generalitat, i les indicacions recollides en l’ordre del Ministeri de Sanitat del passat 23 de maig.

Una vegada aprovat cada pla en el seu respectiu ple municipal, es remetran a la Conselleria de Justícia en un termini de quinze dies. “Tots coincidim en la necessitat d’oferir seguretat a les platges i es tracta de donar garanties a la ciutadania en aquesta situació d’emergència sanitària”, ha recordat Bravo.

En aquest sentit, la consellera de Justícia i Interior ha assegurat que la Generalitat vol aportar la màxima col·laboració en totes les actuacions necessàries per a la coordinació en la seguretat a les platges respectant l’autonomia municipal i ha brindat “tota l’ajuda perquè els ajuntaments que ho requerisquen puguen comptar amb l’assessorament dels tècnics de l’Agència de Seguretat i Emergències per a l’elaboració dels Plans de Contingències”.

Bravo també ha traslladat als alcaldes i alcaldesses que la nova norma també contempla que, en el termini de sis mesos, els consistoris hauran de comptar amb un Pla de Salvament i Seguretat per a les platges que per les seues condicions de perillositat o major afluència de públic així ho requerisquen.

Aquest protocol s’haurà d’inscriure en el Registre de Plans d’Autoprotecció de la Generalitat. Així, en cas que es produïsquen situacions d’emergències es comptarà amb les característiques d’aqueixes localitzacions i servirà per a facilitar les accions necessàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari