El ple de Benicàssim inicia la resolució del PAI Benicasim Golf

La tramitació s’ha iniciat a sol·licitud de l’urbanitzador

El ple de Benicàssim inicia la resolució del PAI Benicasim Golf
27/11/2020 -

Després de 22 anys des de la presentació del PAI Benicàssim Golf, el 27 de juliol de 1998, el ple de l’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat aquest matí resoldre inicialment tant el Programa com la condició d’Agent Urbanitzador a la mercantil Benicasim Golf S.A.

La tramitació s’ha iniciat a sol·licitud de l’urbanitzador, que esgrimeix com a causa de resolució l’haver transcorregut el termini legal des que es va decretar la suspensió de les obres.

La causa de resolució aplicada per l’ajuntament es basa en la condició resolutòria imposada en el propi programa i assumida per l’urbanitzador sobre la impossibilitat d’executar les obres fins no comptar amb una solució hidràulica per als tres sectors del PAI.

D’una altra part, també és causa resolutòria el no poder continuar amb el programa, donades les circumstàncies sobrevingudes, conseqüència de les modificacions que per raons mediambientals està patint l’àmbit inicialment homologat.

El regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, ha explicat que “la sentència del Tribunal Suprem que declarava nul el pla parcial de millora, i el procés d’inclusió en el catàleg de zones humides del Quadro de Santiago, ha tret del projecte una superfície aproximada de 790.000 metres quadrats, que anaven destinats a parc públic i camp de golf”.

Malgrat haver-se dissenyat una nova solució hidràulica a la inundabilitat de la zona sud del municipi, “basada en la solució projectada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”, explica Díaz, “queden moltes incògnites per resoldre”.

En primer lloc, la Conselleria de Medi Ambient haurà de finalitzar la catalogació de l’aiguamoll “perquè la delimitació actual és tan sols una proposta”. En segon lloc, haurà d’estudiar-se una nova homologació per als terrenys del sector 3, una vegada siguen reclassificats com a rústics d’especial protecció els sòls de la zona humida.

En tercer lloc, haurà de realitzar-se una nova programació, “bé per part dels propietaris dels terrenys constituïts en agrupació d’interés urbanístic, bé a través d’un nou agent urbanitzador” ha apuntat l’edil d’Urbanisme.

L’inici de la resolució del PAI ha sigut aprovat pels vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició. Ara s’obri un termini d’un mes d’exposició pública perquè urbanitzador i propietaris puguen realitzar les seues al·legacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari