Les visites al cementeri de Benicàssim per Tots els Sants es realitzaran amb totes les mesures de seguretat sanitària

Les visites al cementeri de Benicàssim per Tots els Sants es realitzaran amb totes les mesures de seguretat sanitària
03/10/2020 -

Amb la vista posada en la festivitat de Tots els Sants, l’Ajuntament de Benicàssim ha celebrat aquesta setmana una reunió per a establir el protocol amb la finalitat de garantir la seguretat i la prevenció en les visites al cementeri durant l’última setmana d’octubre i els primers dies de novembre.

La reunió, presidida per l’alcaldessa, Susana Marqués, va comptar amb l’assistència dels regidors responsables de Seguretat, Sanitat i Obres i Serveis, (Javier Alonso, Vanessa Batalla i Elena Llobell respectivament) així com els tècnics d’aquestes àrees i personal del cementeri municipal. En la trobada es va valorar el protocol de mesures sanitàries establit per la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat en relació amb el Dia de Tots els Sants i es van establir una sèrie de mesures i recomanacions “per a garantir una visita al cementeri amb totes les garanties de seguretat sanitària”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Així, s’ha acordat establir un horari especial d’obertura de les instal·lacions per als dies 29, 30 i 31 d’octubre i 1 i 2 de novembre de 8 a 18.30 hores de manera ininterrompuda “amb l’objectiu d’evitar grans aglomeracions durant les hores centrals del dia festiu”. És per això que des de l’ajuntament recomanen avançar la visita als dies previs al dia festiu del diumenge, o bé retardar-la al dia 2 per a així evitar una gran afluència de públic durant l’1 de novembre.

Seguint amb el protocol, s’habilitarà com a entrada al cementeri la porta antiga i com a eixida la porta nova, situada al costat del tanatori; “i tant en l’exterior com a l’interior del cementeri estarà senyalitzat el recorregut a seguir”, ha comentat l’edil Elena Llobell.
En matèria de seguretat, hi haurà control d’aforament en accedir al recinte i també es controlarà que es mantinga la distància de seguretat interpersonal a l’interior de les instal·lacions.

Quant a les mesures d’higiene, es recorda l’ús obligatori de màscara, s’instal·laran diferents punts amb gel hidroalcohòlic i es recomana l’ús de guants sobretot per a les labors de neteja, així com per a depositar els rams i utilitzar elements d’ús comú. Així mateix, els elements d’ús comú com les escales es desinfectaran periòdicament i les papereres i contenidors romandran oberts per a evitar el contacte amb les mans. Finalment, les condícies estaran tancades, excepte per causa justificada i en aquest cas els operaris els obriran i es desinfectaran després de cada ús.

Des de l’Ajuntament de Benicàssim recomanen romandre en el cementeri un màxim de 30 minuts i reduir les visites en grup.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari