Benicàssim aprova iniciar els tràmits per a rebaixar el coeficient de l'IBI per al 2021

Benicàssim aprova iniciar els tràmits per a rebaixar el coeficient de l'IBI per al 2021
25/09/2020 -

L’Ajuntament de Benicàssim iniciarà els tràmits per a modificar l’ordenança fiscal reguladora d’Impost de Béns Immobles (IBI) per a rebaixar el tipus de gravamen per al 2021. Així s’ha acordat en la moció institucional aprovada en el ple que s’ha celebrat aquest matí de manera presencial en el saló de plens i ha comptat amb totes les mesures de seguretat sanitària requerides.

Com ha explicat el regidor d’Hisenda, Arturo Martí, “dins del pla d’aquest equip de govern es contempla una rebaixa gradual del tipus de gravamen, perquè a poc a poc hi haja un alleujament fiscal sense que aquest desestabilitze el pressupost municipal”. En aquest sentit, l’edil ha recordat que l’ajuntament va aprovar en el 2019 una rebaixa de mig punt percentual del tipus de gravamen per al present exercici i el tipus va passar del 0,560 al 0,555, sent un dels més baixos de la província de Castelló. A més d’aquesta rebaixa, l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles també va contemplar una altra modificació, en aquest cas relatiu a les bonificacions a famílies nombroses. Sobre aquest tema, en el supòsit de nul·litat, separació o divorci i custòdia compartida, el cònjuge en el qual els fills no es troben empadronats en el seu domicili per estar empadronats amb l’altre cònjuge, poden des d’enguany acreditar aqueixa circumstància. Així mateix, en aquells supòsits en els quals algun membre de la unitat familiar que constituïsca la família nombrosa i que vinga gaudint en exercicis anteriors la bonificació regulada en el present apartat haguera de residir de manera temporal fora del terme municipal de Benicàssim per raó d’estudis, se’ls concedeix la bonificació.

Recordar que amb l’objectiu de pal·liar l’impacte econòmic que va provocar l’estat d’alarma per a evitar la propagació del Covid-19, l’Ajuntament de Benicàssim va retardar fins a aquest mes de setembre l’abonament domiciliat de l’IBI i s’ha mantingut la bonificació del 5% en tots els rebuts domiciliats, en modalitat de pagament únic i fraccionat.

D’altra banda, el ple també ha aprovat de manera unànime destinar 16.000 euros de les festes patronals de Sant Tomàs a condicionar les aules del Centre de Formació Josep Barberà i Ceprià “per a adaptar-les a la normativa Covid-19 i així aquests espais podran acollir classes de l’IES Violant de Casalduch i tallers de la EPA, entre altres formacions” ha afegit l’edil d’Educació, Rosa Mari Gil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari