La Sala Escena de Benicàssim acull les aquarel·les de Tiberiu Mateescu en una exposició

La Sala Escena de Benicàssim acull les aquarel·les de Tiberiu Mateescu en una exposició
01/04/2021 -

Benicàssim prossegueix amb la seua aposta per la cultura, en aquesta ocasió protagonitzada per l’aquarel·lista Tiberiu Mateescu. La Sala Escena ha inaugurat hui l’exposició ‘Recuerdos de futuro’ que podrà visitar-se fins al pròxim 18 d’abril. La majoria de les peces exposades són creacions dels últims anys d’aquest jove creador d’origen romanés. Marines i vistes urbanes d’algunes ciutats del vell i nou continent copen els records de l’artista. Turquia i Itàlia són els seus escenaris triats per a les marines. Sense oblidar Venècia amb els seus inconfusibles canals. Per a les vistes urbanes prefereix urbs com Londres o Nova York, molt recognoscibles pels famosos autobusos rojos o edificis com el Big Ben.

Tiberiu Mateescu és un artista que busca per damunt de tot captar la llum, tant per excés com per defecte. En moltes de les seues escenes l’objecte queda diluït després d’una boirina. Capvespres, albes o dies plujosos i plomissos són alguns dels moments més estimulants per a un pintor que assegura necessitar que la seua pell s’estarrufe. En aquestes composicions o estudis de llum la figura humana sempre sembla tindre un paper secundari. “M’agrada que cada espectador que contemple la meua obra puga identificar-se amb les meues figures. Per això moltes vegades a penes són recognoscibles”, assenyala Mateescu.

L’obra de Tiberiu Mateescu camina entre la melancolia i les composicions de tonalitats fortes. “Les aquarel·les són la meua manera més íntima d’expressió no verbal. Per la seua neteja, transparències i matisos les aquarel·les toquen una fibra molt profunda en mi, i la meua intenció és fer el mateix amb l’espectador dels meus quadres, intentant connectar-li amb les seues experiències més personals atresorades en els seus records”, explica l’artista.

L’horari de l’exposició és de dijous a diumenge de 17.00 a 20.00 hores i com ha comentat l’edil de Cultura, Javier Alonso, “continuem apostant per la cultura i tant aquest espai com la resta dels espais culturals que alberguen aquests dies activitat compten amb les mesures de seguretat establida per a oferir propostes culturals segures, variades i de qualitat”.

A més de l’exposició inaugurada a la Sala Escena, els veïns i visitants poden gaudir aquests dies de la mostra “De Picasso a Barceló” a la sala d’exposició de Villa Elisa, o de “Lo Visible” en el Centre Cultural Melchor Zapata.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari