Les sales d'exposicions de Benicàssim sumen més de 13.000 visitants en un any

Les sales d'exposicions de Benicàssim sumen més de 13.000 visitants en un any
02/10/2021 -

Amb l’objectiu posat a ser un contenidor cultural contemporani rellevant a la nostra Província, l’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Cultura, ha apostat per l’especialització del seu programa cultural en el pla expositiu.

Aqueixa aposta per potenciar les sales d’exposicions i situar-les en el circuit d’art contemporani valencià va agafar força el mes d’octubre del 2020 quan va començar a desenvolupar-se un programa “que ha pretés posar de manifest la transcendència del missatge visual impulsant la creativitat dels artistes contemporanis, seguint en la línia de situar a Benicàssim a l’avantguarda d’esdeveniments culturals”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués. Des de llavors i fins ara, la sala d’exposicions del Palauet Municipal Vila Elisa, el Centre Cultural Melchor Zapata i la Sala Escena han acollit 26 exposicions que,durant aquests dotze mesos, han sumat més de 13.300 visitants, “una xifra que visibilitza el potencial de Benicàssim i el nostre compromís i aposta ferma per una cultura de qualitat que a més de segura, és necessària per a créixer com a societat”, ha afegit la primera edil.

En xifres, deu exposicions s’han programat a la Sala Escena, dotze en el Centre Cultural Melchor Zapata i quatre en Vila Elisa.

Dins d’aqueix projecte expositiu de qualitat, les sales d’exposicions han acollit propostes de fins a 99 artistes, entre els quals es troben Melchor Zapata, Carmela Tello, Bolumar, Kikelin, Sheila Toledo, Elvira Carrasco, Picasso, Barceló, Ripollés i Wences Rambla, “una sèrie d’artistes que han aportat pluralitat, avantguarda, experiència i joventut a les nostres sales, convertint a Benicàssim en un espai de referència i de qualitat, capaç de seduir amb la millors propostes culturals a veïns i visitants” ha comentat sobre aquest tema el regidor de Cultura, Javier Alonso.

En aquests moments, en el Centre Cultural Melchor Zapata de Benicàssim es pot gaudir de l’obra de Josie McCoy “Musas, madres, magas y asesinas”, una mostra que recull gran part de la col·lecció que l’artista dedica a retrats de personatges i celebritats del món de la televisió i pel·lícules de cinema. La mostra pot visitar-se fins al 17 d’octubre en horari de dijous a diumenge de 18.00 a 21.00 hores.

D’altra banda, amb la finalitat de setembre ha conclòs també la mostra “L’univers abstracte” de Wences Rambla a la sala d’exposicions de Vila Elisa. A partir del 8 d’octubre serà el torn de Salvador Dalí en el Palauet Municipal. Aquesta singular col·lecció particular, gestionada per la signatura Art Contemporani Gacma, mostra una selecció de 32 obres amb un marcat caràcter didàctic. Dalí i El Quijote, Gala, l’erotisme daliniano, el surrealisme i mètode paranoic-crític i la religió són els cinc grans temes que aborda la mostra que podrà visitar-se fins al 9 de gener del 2022. Quant al calendari d’obertura, del 8 al 17 d’octubre l’exposició estarà oberta tots els dies de 18.00 a 21.00 hores, mentre que del 21 d’octubre al 9 de gener, l’horari serà els dijous, divendres i diumenge de 17.00 a 20.00 hores, mateix horari que els dies 6, 7 i 8 de desembre i els dissabtes de 12.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores. Finalment, el 25 de desembre i l’1 de gener estarà tancada la mostra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari