Els bombers de Castelló modernitzen la seua flota amb 10 nous vehicles

La Diputació inverteix 670.000 euros en l’adquisició de sis noves unitats, a les que cal sumar tres més provinents de la Generalitat Valenciana

Els bombers de Castelló modernitzen la seua flota amb 10 nous vehicles
15/01/2020 -

Castelló, 15.01.2020. El Consorci Provincial de Bombers de Castelló continua amb la modernització de la seua flota de vehicles i incorporarà pròximament 10 noves unitats “per a millorar encara més la resposta d’un servei que gaudeix de gran prestigi a escala autonòmica i nacional”. Així s’ha expressat el president de la Diputació, José Martí, en la presentació dels equipaments mòbils que ha tingut lloc aquest matí al parc del Consorci amb la presència del diputat de Bombers, Abel Ibáñez, i del gerent del Consorci, José Miguel Palmer.

Ibáñez ha refermat davant Martí “l’important esforç econòmic” que des de la institució s’ha fet perquè “els nostres professionals tinguen els millors recursos”. En xifres concretes, la inversió global dels set vehicles adquirits -els tres restants provenen de la Generalitat- ascendeix a 670.000 euros. “La protecció i seguretat dels nostres conciutadans és una prioritat per a aquest govern, per això, des que vam prendre possessió dels nostres càrrecs estem visitant tots i cadascun dels parcs de bombers de la província per a conéixer quines són les seues inquietuds i necessitats per a solucionar-les i que repercutisquen en un millor servei”.

ELS NOUS EQUIPAMENTS

Els nous vehicles vénen a renovar la flota ja existent i a complementar-la, com bé ha explicat el diputat de Bombers. Així doncs, la Diputació Provincial substituirà els actuals camions BRP (Bomba Rural Pesada) per tres de nous dotats amb un tanc de 4.000 litres d’aigua i d’un altre de 120 litres d’escumogen. Aquests seran destinats a intervencions en àmbit forestal o en situacions d’inundacions. Els antics vehicles passaran, llavors, a ocupar el paper d’auxiliars en cas que la demanda ho requerisca. Tal i com ha informat Abel Ibáñez, aquesta adquisició, per la dotació dels vehicles, ha suposat la major part de la inversió, amb 600.000 euros, a raó de 200.000 euros cada camió. Els tres vehicles seran destinats als parcs de bombers professionals de Benicarló, Nules i Segorbe.

Així mateix, també s’han adquirit quatre vehicles UTB (Unitat de Transport Personal) per al transport de personal o de xicotetes càrregues per un cost de 70.000 euros. En aquest cas aniran destinats als parcs de Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe.

La Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, per la seua banda, ha enviat tres camions 4×4 que seran destinats a les unitats de bombers forestals amb base a Alcalà de Xivert, Morella i Cabanes. El seu ús principal serà intervencions en incendis en àmbit forestal, així com episodis d’inundacions o nevades.

EL CONSORCI, LLEST PER A LES NEVADES

Tot i la tardança en l’aparició de les primeres nevades a la província, la Diputació ha fet el deures i disposa ja d’un pla de resposta format per 18 màquines llevaneus, huit vehicles amb sal, 30 unitats auxiliars, 250 tones de sal, una moto de neu de rescat i erugues per al rescat en la neu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari