200 efectius del Departament de Bombers de la Diputació netegen carreteres i accessos per la neu

De moment no s’han produit rescats, excepte algun conductor bloquejat per la neu

200 efectius del Departament de Bombers de la Diputació netegen carreteres i accessos per la neu

L’AEMET ja va posar en alerta roja ahir a tot l’interior de Castelló pel pas de la borrasca Filomena, que aquesta nit ha cobert encara més de neu la província, especialment les comarques interiors tant del nord com del sud. Aquesta alerta, que es manté durant tot aquest dissabte, ha portat al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i al president de la Diputació de Castelló, José Martí, a demanar que ningú isca de casa excepte per a assumptes veritablement urgents, mentre un equip de 200 bombers neteja carreteres i accessos a municipis que havien quedat aïllats aquesta nit.

Segons ha informat el Departament de Bombers de Diputació de Castelló, ara mateix l’equip continua treballant durant el matí del dissabte en la neteja de vials per les nevades registrades a conseqüència de la Borrasca Filomena. S’està duent a terme la neteja de totes les rutes assignades al Consorci, sent la prioritat l’obertura dels màxims accessos possibles als municipis, ja que a causa de la neu caiguda durant la nit molts municipis havien començat el dia amb els accessos impracticables.

També s’està ampliant el dispositiu quant a maquinària pesant per a poder treballar també en pistes forestals d’accessos a masies i granges, ja que s’han començat a rebre sol·licituds en aquest sentit.

De moment, durant el matí del dissabte no s’han produït situacions d’intervencions de rescat, excepte l’assistència a algun conductor bloquejat per la neu. Continua operatiu el conjunt del dispositiu, amb més de 200 efectius, 18 màquines llevaneu, 8 vehicles saler i la Unitat de Rescat de Muntanya amb vehicles especials.

La situació continua sent complicada, ja que continua nevant al llarg de tot l’interior, per la qual cosa es continua demanant la màxima prudència als ciutadans, evitant desplaçaments innecessaris, tal com ha reiterat tant el departament com els mandataris de la Generalitat i la Diputació provincial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari