Més de 2.000 persones han teixit per la igualtat i contra la violència de gènere a Borriana

Més de 2.000 persones han teixit per la igualtat i contra la violència de gènere a Borriana
24/11/2020 -

Més de 2.000 persones han teixit per la igualtat i contra la violència de gènere a Borriana, i demà es podrà veure plasmada la seua implicació quan finalitze el muntatge del projecte artístic principal, #FilsperlaIgualtat, idea central de la campanya proposada per l’Ajuntament de Borriana a l’entorn del 25N d’enguany.

Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana s’estan desenvolupant diverses activitats emmarcades en la programació municipal per a celebrar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona, amb vista a implicar la major quantitat de població possible per a lluitar contra la violència masclista i, al mateix temps, crear una xarxa de suport per a les víctimes.

En són moltes les persones que han teixit part d’aqueixa construcció artística, la instal·lació de la qual ha estat dirigida per Miss Maloya i que s’està ultimant en l’avinguda del Cardenal Tarancon, per a estar finalitzada demà 25N, que segons ha destacat la regidora d’Igualtat, María Romero, suposa “una posada en escena de la col·laboració ciutadana en l’objectiu comú d’erradicar la violència de gènere”. “Totes aquestes persones han volgut sumar-se a la iniciativa, reflexionar sobre el tema, teixir totes juntes fils per la igualtat i crear xarxa contra la violència de gènere”.

Així, ha indicat Maria Romero, des del consistori s’han llançat diverses propostes i activitats per a fomentar “la creació d’un bon teixit social amb la finalitat d’impulsar els bons tractes i el suport a les víctimes” i, al mateix temps, per a “reflexionar sobre la necessitat de l’erradicació i la prevenció de la violència”.

Per a la regidora d’Igualtat, es tracta d’un treball conjunt entre l’Ajuntament, tots els centres educatius, entitats socials, clubs esportius, falles i la ciutadania a través de persones a títol individual per a la “sensibilització, prevenció i erradicació de la violència de gènere i que s’ha desenvolupat i diversificat per sectors de la població”.

En aquest context, demà 25N la ciutat té previst diferents actes per a visibilitzar la seua lluita contra la violència masclista. Concretament, a les 12h Borriana guardarà un minut de silenci per les víctimes de la violència contra les dones, per les assassinades i per les supervivents, sumant-se així a la convocatòria del Delegació del Govern contra la Violència de Gènere a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

“Pensem, ha assenyalat Maria Romero, que és la millor manera de visibilitzar públicament el compromís i el suport de totes les institucions i de la societat de Borriana en el seu conjunt amb les víctimes i una forma de reparació moral i simbòlica cap a elles”.

Posteriorment, ja a la vesprada, finalitzarà la instal·lació del projecte artístic a l’avinguda del Cardenal Tarancon, dirigida per Miss Maloya, “una manifestació i visualització que mostra l’àmplia participació social de la ciutadania de Borriana i de la seua implicació en aquesta e repte”.

Una posada en escena, que també comptarà amb la instal·lació de tres papallones folrades amb els teixits que han realitzat els escolars del municipi en la rotonda de la mateixa Avinguda, i construïdes per l’alumnat dels Cicles Formatius de grau mitjà d’Assot, Moble i Suro i de grau superior d’Artista Faller i Construcció d’Escenografies de l’IES Jaume I.

La tres papallones representen i personifiquen a les tres germanes Mirabal (també conegudes com a Papallones) que van ser assassinades el 25 de novembre de 1960, motiu pel qual es va triar aqueixa data com a commemoració internacional.
A més, la mateixa vesprada del 25N a les 20h en el CMC la Mercè, es realitzarà la lectura de la declaració institucional de la FVMP, en un acte obert a la ciutadania, i amb la participació de l’Associació Zenobia Camprubí Borriana. En la declaració, ha manifestat Maria Romero, es reiterarà “el compromís institucional amb la lluita contra la violència que s’exerceix contra les dones, pel sol fet de ser-ho i contra les seues filles i fills, i alertarà sobre els riscos que amenacen les polítiques d’igualtat”.

Finalment, la regidora d’Igualtat ha volgut destacar la implicació de la joventut de la localitat a través del Consell Local de la Joventut de Borriana, amb la creació d’un grup de treball específic sobre el 25N, i que s’ha plasmat en la seua col·laboració en la campanya #Joemsume, coordinada per Miss Maloya i en els actes preparats per al dia 27 de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari