Més de 400 alumnes de centres educatius de Borriana omplin el teatre Payà per a la representació de l'obra Iaios

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat el valor pedagògic de l’obra

Més de 400 alumnes de centres educatius de Borriana omplin el teatre Payà per a la representació de l'obra Iaios
15/01/2020 -

Un total de 430 alumnes de diferents centres educatius de la localitat han assistit aquest matí al teatre Payà de Borriana a la representació de l’obra Iaios, amb l’objectiu, segons ha manifestat el regidor de Cultura, Vicent Granel, de “començar a tindre una contacte amb el teatre professional, i que coneguen de prop com valorar una obra de teatre i el seu contingut”.
En aquesta ocasió s’ha comptat amb l’estrena de la nova versió de Iaios, de Joan Carles Simó, en el desé aniversari d’aquesta adaptació teatral tan premiada, dirigida per Carmen M. Serrano i interpretada per Álvaro de la Puerta i Anna Dobon.

En aquesta versió, encara que respectant al màxim tant el text com la direcció inicial, s’han substituït els dos actors masculins inicials per una parella de germans, xic i xica, per a donar-li més joc, perquè el públic de menys edat es veja reflectit en Maria, mentre els adolescents queden absorts amb el personatge de Xavi, que és qui, de manera lúdica, conta la història dels seus avantpassats a la seua germana.

Vicent Granel ha destacat el valor pedagògic de l’obra en la qual “el més important és destacar la presència de diferents llenguatges en què s’utilitzen objectes quotidians en desús o abandonats per a la construcció en directe de titelles-personatges, fomentant la imaginació de l’espectador”.
El públic infantil ha pogut conèixer la història d’un xiquet i d’una xiqueta que a través objectes que troben dels seus iaios, aconsegueixen reinterpretar la seua vida. Amb unes sabates velles, unes cartes, una gorra de ferroviari, unes maletes, una flor guardada entre les pàgines d’un llibre, unes fotos en blanc i negre…

Tot un món de records que aquest xiquets començaran a valorar, a mesura que descobreixen la història personal dels seus iaios, d’un amor interromput per la guerra, en què l’atzar i la voluntat s’entremesclen per a fer possible el naixement d’una família, el vincle que lliga els xiquets a un passat i a una memòria que són un regal de vida, perquè sense la història de la seua família, els dos germans no existirien.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari