70 borrianencs reclamen a València mesures que dignifiquen la producció citrícola

70 borrianencs reclamen a València mesures que dignifiquen la producció citrícola
14/02/2020 -

Un autobús amb 70 persones de Borriana, entre les quals es trobaven l’alcaldessa, M. Josep Safont, el regidor d’Agricultura, Vicent Granel, el de Serveis Públics, Vicente Aparisi, i la regidora d’Hisenda, Cristina Rius, ha partit aquest matí feia València, per a participar en la multitudinària manifestació i tractorada convocada per les organitzacions professionals agràries.

A la manifestació reivindicativa en el Cap i Casal, també han acudit el president de la Cooperativa Agrícola San José de Borriana, José Montoliu, i el seu director, Juan Vicente Moros, i el president de la Comunitat de Regants, Juan José Burdeus.

Milers d’agricultors, ramaders i apicultors i al voltant de 500 tractors han secundat la protesta al costat de les organitzacions més representatives del sector en la Comunitat Valenciana –Va unir de Llauradors, ASAJA Alacant-Joves Agricultors, Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló (Fepac-Asaja) i Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV), per a exigir per a exigir als polítics que prenguen mesures “ja” per a garantir el futur del sector que està en una situació “insostenible”.

La representació de Borriana en la manifestació ha reclamat a les Administracions que impulsen mesures per a “garantir una rendibilitat digna per als citricultores, davant la situació límit que travessen els agricultors”.

En aqueixa línia, Safont ha posat de manifest el compromís “directe” de l’Ajuntament amb “les reivindicacions que des de fa un any han tret al carrer els agricultors en forma de concentracions i manifestacions, així que avui tornem a estar a València donant suport a la dignificació del sector”.

Així mateix, ha indicat que aquesta protesta marca “un punt d’inflexió” en la lluita pel futur del camp, perquè es tracta de “una de les manifestacions més importants i en la qual es va més units de la seua història”.

Cal recordar que l’Ajuntament, la Cooperativa i la Comunitat de Regants ha noliejat un autobús gratis per a facilitar el transport perquè els veïns i les veïnes de Borriana pogueren acudir per a donar suport a la manifestació i defensar els drets de la citricultura.

La protesta ha començat al voltant de les 11.00 hores des de la Plaça de Sant Agustín, on estaven concentrats els tractors, i ha discorregut pel Carrer Xàtiva i el Carrer Colón fins a la Porta de la Mar, Avinguda Navarro Reverter, Plaza d’Amèrica i ha finalitzat en la Plaça del Temple.

La nova delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha rebut passades les 13.30 hores als representants de les associacions agràries amb els quals ha mantingut una trobada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari