La Policia Local indaga sobre l'abandó de voluminosos a Borriana

La Policia Local indaga sobre l'abandó de voluminosos a Borriana
25/02/2020 -

La Policia Local està realitzant les indagacions pertinents sobre l’abandó de voluminosos en la via pública i en els contenidors, per la qual cosa no es retiren immediatament, sinó que s’estan precintant a manera d’avís amb una cinta groga, mentre es realitzen les recerques oportunes per a descobrir la persona o persones que han realitzat la infracció, segons ha manifestat el regidor de Serveis Públics, Vicente Aparisi.

“S’ha detectat un nou repunt a la ciutat de deixalles de voluminosos abandonats al carrer”, ha assegurat Aparisi, qui ha precisat que, per això, l’equip de govern ha sol·licitat a la Policia Local del municipi que intensifique les investigacions per a multar les persones responsables de les infraccions, perquè l’incompliment de l’ordenança de convivència ciutadana es penalitza amb sancions econòmiques.

El responsable municipal de l’àrea de Serveis Públics ha reiterat que abandonar, deixar o tirar estris està considerat segons les ordenances municipals “una falta greu que comporta una multa de 600 a 30.000 euros”. Una mesura que va destinada a corregir “conductes incíviques en la ciutadania” i que “lamentablement han crescut en les últimes setmanes”, ha deplorat.

El regidor ha apel·lat, una vegada més, a la “responsabilitat ciutadana”, però també ha optat per mesures dissuasives, per la qual cosa la Policia Local ha intensificat la cerca i aplicarà sancions econòmiques a les persones infractores.

Sobre aquest tema, Vicente Aparisi ha incidit en la “importància” que la ciutadania es consciencie de la “transcendència del reciclatge en tots els seus vessants”, per a evitar “la proliferació de residus abandonats en la via pública, que perjudiquen el conjunt de la ciutadania i donen una imatge de Borriana que no es mereix el conjunt de la població”.

Aparisi ha atribuït la causa de l’augment a “la deixadesa o la comoditat” perquè l’Ajuntament facilita els mitjans amb la recollida gratuïta tots els dimarts i dijous previ avís telefònic. A més ha indicat que la retirada d’aquests grans deixalles“encareix el sistema de recollida municipal i el complica”.

El regidor de Via Pública ha posat l’accent que “els mobles, electrodomèstics i estris que sobren en una casa també sobren al carrer” i ha indicat que s’han de portar a l’Ecoparc municipal, o respectar els dies, horaris marcats i condicions per a depositar aquest tipus d’objectes”.

Com desfer-se dels voluminosos

Finalment, ha recordat que les persones interessades a desfer-se de voluminosos han de telefonar al 964 518 712 de via publica o al 964 536 761 de FOBESA per a indicar l’adreça i el nombre d’objectes a retirar, que hauran de depositar a la seua porta en l’horari i dates acordades, o s’han de portar a l’Ecoparc municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari