La primera edició del programa Vives Emplea finalitza amb noves insercions laborals a Borriana

7 persones han aconseguit faena tot i la situació d’alerta sanitària i 10 han iniciat una nova formació per a millorar la seua ocupabilitat

La primera edició del programa Vives Emplea finalitza amb noves insercions laborals a Borriana
23/08/2020 -

El passat mes de juliol, el programa Vives Emplea que es desenvolupa en el Casal Jove de Borriana gràcies a la col·laboració conjunta d’Ocupació i Inclusió de l’Ajuntament de Borriana i Acció contra la Fam, va posar el punt i final a la seua primera edició local.

Aquest programa, que va iniciar la primera edició a finals de febrer, ha tingut una durada de 5 mesos al llarg dels quals els participants han pogut millorar les seues competències laborals, així com aprendre a treballar en grup.

D’aquesta manera, encara que les visites a empreses que hi havia previstes no han pogut realitzar-se a causa de la situació d’alarma per la Covid-19, les 25 persones participants també han viscut una experiència d’adaptació a aquesta situació per a la seua formació, busca d’ocupació i augment del coneixement de TIC. Les trobades grupals van passar a ser a través de videoconferències i les tutories individuals van haver de combinar-se entre videoconferències i atencions telefòniques.

Tot i la preocupant situació econòmica que la crisi sanitària ha comportat, 7 de les persones participants han trobat faena i 10 han decidit seguir formant-se per a millorar la seua ocupabilitat.

Sara Martínez, la tècnica coordinadora del programa, també destaca com a dada positiva el fet que “el grup ha estat capaç de seguir endavant amb la tasca de recerca de faena i participació activa en la formació, tot i les situacions tan complexes que s’han viscut pel que fa a la conciliació familiar”. Els regidors d’Ocupació, J. Ramon Monferrer, i d’Inclusió, Maria Romero, de l’Ajuntament de Borriana també s’han mostrat molt satisfets amb la finalització d’aquesta primera edició i han apuntat la idoneïtat d’aquests programes «avui molt més que ahir».

El programa continuarà endavant al setembre amb una nova edició que oferirà a 25 persones participar voluntàriament i gratuïtament en un grup de busca de faena i, així, millorar les seves habilitats.

Per a més informació, les persones interessades es poden posar en contacte a partir de setembre amb Sara Martínez, a través del telèfon 696 614 672, al correu smartinez@accioncontraelhambre.org o, també, directament a través del web d’Acció contra la Fam https: // www. accioncontraelhambre.org/es/que-hacemos/empleabilidad/encuentra-trabajo

Més de 60 empreses favorables

Vives Emplea és un programa orientat a donar suport a les persones parades en la recerca de treball. Constitueix una nova manera de buscar faena, ja que afavoreix el desenvolupament i millora de competències claus per a l’ocupació, com ara la motivació, l’autoconeixement, el treball en equip, la comunicació o la negociació a través de ferramentes de coaching, treball grupal, acompanyament individualitzat, voluntariat corporatiu i intermediació amb empreses.

Les persones participants milloren les seues habilitats socials i les competències professionals per a l’ocupació, aprenen a preparar un bon currículum o a fer una bona entrevista, descobreixen les seues potencialitats, amb la defensa de l’objectiu professional que volen aconseguir, treballen en la seua pròpia motivació i millora de l’autoestima. Cada equip de Vives Emplea està format per 25 persones que de manera proactiva i amb el suport d’una coordinadora, impulsen la seua busca de faena.

Acció contra la Fam compta amb una xarxa d’intermediació a la Comunitat Valenciana amb més de 60 empreses favorables per a contractar els participants dels seus programes o donar-los suport a través de mentoring i pràctica. Els projectes compten amb el finançament del Fons Social Europeu i l’Obra Social la Caixa, i la col·laboració dels ajuntaments de Borriana i de les Alqueries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari