Finalitzades les obres de reparació i asfaltat del camí la Serratella a Borriana

El fort onatge en la borrasca Glòria va afectar seriosament el paviment i els elements de contenció del primer tram de la Serratella

Finalitzades les obres de reparació i asfaltat del camí la Serratella a Borriana
26/11/2020 -

El regidor responsable de Serveis Públics i Zona Marítima, Vicent Aparisi, han celebrat el final de les obres de reparació i asfaltat del camí la Serratella, concretament des del carrer les Barques fins al Brisamar, després dels desperfectes ocasionats pel temporal de mar generat per la tempesta Glòria, en què es van produir danys en la protecció del vial, la calçada i les voreres.

Aparisi ha recordat que el tram d’aquest vial que es troba a l’altura de la depuradora és “una de les zones que va patir els pitjors efectes del temporal i els danys van ser molt greus, ja que el mur de protecció, la calçada i voreres van quedar destrossats per la força de la Glòria”. Per aquest motiu, aquesta via ha estat tallada durant molts mesos, però, ha precisat, amb un accés alternatiu per als veïns i veïnes de la Serratella.

A conseqüència dels continus colps del fort onatge durant la tempesta, tant el paviment com els elements de contenció del primer tram de la Serratella “van resultar seriosament afectats”, ha subratllat el regidor, que ha afegit que la potència de les ones, unida a les descàrregues de pedra i arena, “van deixar aquest carrer pràcticament intransitable a causa de l’acumulació d’aigua i de les solsides en la carretera”.

L’Ajuntament ha destinat un total de 105.861,51 € (IVA inclòs) per a escometre les obres per a reparar els danys originats i per a recuperar la normalitat en la zona, treballs que ha realitzat la mercantil Durantia Infraestructuras SA. Sobre aquest tema, Aparisi ha aclarit que el consistori ha sol·licitat subvencions a la Generalitat, a la subdelegació de Govern i a la Diputació per a recuperar totes les zones del municipi que es van veure afectades per la borrasca.

Les obres, amb un termini d’execució de trenta-cinc dies, han consistit en la reparació del dic de protecció, amb la reparació de 3 solsides localitzades al voltant de la depuradora de Borriana de diferent longitud. A més, s’ha reforçat l’escullera marítima de protecció a la costa amb l’aportació de blocs de pedra de 4.000 a 6.000 quilos de pes.

Igualment, s’ha efectuat la renovació de la xarxa de clavegueram i aigua potable per a deixar les instal·lacions en perfecte estat abans d’escometre els treballs de pavimentació de la calçada. Finalment, l’obra ha culminat amb la reparació de la pavimentació, amb el fressat de les zones de paviment més deteriorades i la col·locació d’una capa d’aglomerat asfàltic que renova tot el tram del camí Serratella, amb una longitud total de 891 metres lineals.

Anteriorment, i per a reparar danys patits a conseqüència de la borrasca Glòria, la direcció general de Costes de l’Estat va mamprendre diverses actuacions a la Serratella, entre les quals hi ha la reconstrucció dels dos espigons del final del camí la Ratlla.

Uns treballs de reparació, en els quals, a més, ha manifestat Aparisi, es va decidir desplaçar els espigons mar endins amb la finalitat de “crear una platja d’arena més àmplia a l’abric dels dics, generant d’aquesta forma una protecció més eficient de la costa davant dels temporals marins”.

Igualment, Costes va executar els treballs de reparació en la zona afectada, d’una franja paral·lela a la línia de costa entre el carrer Bèlgica i el carrer Malta, que va quedar danyada després del temporal de l’hivern passat.

En aquest tram, i aprofitant els materials marins llançats pel temporal, es van realitzar dues alineacions de dunes paral·leles a l’escullera de protecció de la costa dins dels 20 metres de la franja de domini públic maritimoterrestre partionada. A més, també es va realitzar la neteja i el desbrossament d’alguns trams de la servitud de trànsit de 6 m afectada pel temporal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari