L'Ajuntament de Borriana presenta la programació del Dia de l'Orgull

L'Ajuntament de Borriana presenta la programació del Dia de l'Orgull
16/06/2020 -

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, Maria Romero, juntament amb el regidor de Cultura, Vicent Granel, el tècnic de Cultura, Rafa Marañón, l’agent d’Igualtat, Lourdes Burdeus, i la tècnica d’Igualtat, Betlem Pascual, han presentat la programació «Celebrant la diversitat» pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBI 2020, sota el lema «l’amor, és amor».

La programació que tindrà lloc del dilluns 15 de juny fins al diumenge 28 de juny, comença demà dimecres amb l’emissió i posterior tertúlia del documental de RTVE «Violeta: la revolució lesbiana». La cita tindrà lloc a les 19.30h al Jardí Arqueològic de la Mercè a Borriana.

El mateix escenari i a la mateixa hora acollirà el dijous 18 de juny la presentació del llibre: «Els Invisibles. Educació afectivosexual de les ciències socials» a càrrec de l’autora, Laia Pitarch Centelles, en coordinació amb la Fundació Isonomia com a activitat emmarcada dins el conveni que l’Ajuntament té subscrit amb l’entitat. Amb aquestes dos activitats principalment es busca donar protagonisme a les dones dins el col·lectiu LGTBI, i secundar l’any temàtic «Dones LTB: Sororidad i feminisme» que marca la Federació Estatal d’Associacions LGTBI.

A més, la celebració continuarà amb la intervenció artística d’una sèrie de vinils amb el lema «Amor és Amor» que estarà visible tot el mes de juny a la façana de el Centre Municipal de Cultura la Mercè i que en paraules de la regidora d’Igualtat, Maria Romero, «recull l’essència del que realment important, la vivència des del respecte de l’amor lliure».

El mateix edifici rebrà novament l’exposició «Celebrant la Diversitat» que l’any passat van preparar ja des del servei Pineo, de Creu Roja Joventut conjuntament amb l’Assemblea Local de Borriana. Com a part de la posada en escena de l’avanç en drets socials, s’han preparat dos presentacions, una per a la ciutadania i una altra per a professionals, de l’Oficina Orienta de la GVA que tindran lloc el dijous 25 de vesprada i el 26 de matí també al Jardí Arqueològic per part dels professionals del servei. Cal destacar que aquestes oficines canalitzen l’atenció al col·lectiu LGTBI i l’assessorament en tots els drets que els reconeix la Llei 23/2018 d’Igualtat de les persones LGTBI.

Finalment, aquesta programació especial del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI acabarà amb la lectura del manifest a l’Ajuntament de Borriana, el dia 26 de Juny a les 12h.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari