Borriana aposta per activitats atractives però amb seguretat en les seues festes alternatives

Durante el mes de setembre, l’ajuntament oferirà una programació cultural per a tots els públics amb activitats a l’aire lliure

Borriana aposta per activitats atractives però amb seguretat en les seues festes alternatives

Malgrat que la pandèmia del coronavirus va obligar l’ajuntament a suspendre-les al juliol, les Festes de la Misericòrdia de Borriana s’han reinventat amb una programació alternativa. El teatre, la música i la història local s’uniran de la mà durant aquest mes de setembre amb activitats per a tota la família amb mesures de seguretat que reduïsquen el risc de transmissió de la COVID-19.

Tal com explica la regidora de Festes i Joventut, Lluïsa Monferrer, va ser una decisió difícil suspendre els actes multitudinaris en honor a la patrona, però s’ha treballat en una nova oferta cultural que permeta sentir una mica més a prop l’emoció d’aquests dies per als veïns i veïnes. “El més complicat de tot ha sigut buscar alternatives a les nostres activitats tradicionals, però faig un bon balanç perquè oferirem espectacles molt bonics i atractius per al públic cuidant la seua salut”, compte.

Com a novetat d’aquestes Festes de la Misericòrdia 2020, s’inclourà l’edició del Festival d’Arts Escèniques de Borriana ‘Seu-te!’, del 4 al 6 de setembre. Per ell passaran sis companyies de teatre de la Comunitat Valenciana que oferiran actuacions de teatre, circ, música i marionetes per a tota la família.

Ho faran en la plaça José Iturbi, que es convertirà en un gran teatre a l’aire lliure per a acollir a un màxim de 350 persones. Totes elles hauran de reservar la seua plaça de manera gratuïta amb antelació en l’oficina Tourist Info Borriana, per a complir amb la normativa de seguretat que exigeix la pandèmia del coronavirus.

En concret, aquest divendres dia 4 actuarà la Banda del Drac amb ‘Píxels offline’ a les 12 hores, mentre que a la vesprada, a les 19 hores, Xa! Teatre se’n pujarà a l’escenari amb ‘The audition’. El dissabte, Troupe Malabó actuarà davant les famílies de Borriana amb ‘Sonata Circus’ a les 12 hores, i Pop’s Corn ho farà, a les 19 hores, amb ‘Festa Pop!’. Finalment, la plaça acollirà als i les actrius de Xarop Teatre amb ‘El pirata barba’ (12 hores) i als de Finestra Nou Circ (19 hores) amb ‘Memphis Rock and Circ’ el diumenge dia 6.

A això se sumen les visites guiades que permetran als seus assistents conéixer més de prop la història i patrimoni del municipi. Tal com ha informat l’ajuntament, el dissabte 5 de setembre es farà un recorregut per la Borriana Modernista; el 12, per la històrica; i el dia 19, per les Petjades de la Guerra. Com en el festival ‘Seu-te!’, es podrà participar amb inscripció prèvia en l’oficina Tourist Info de Borriana.

Finalment, el Mercat de la Mar es convertirà en un nou recinte de concerts amb un gran cartell. Dorian actuarà el pròxim 12 de setembre, Amaral ho farà el 24, la còmica Martita de Graná es pujarà a l’escenari el divendres 25 de setembre i Marlon posarà el fermall d’or el dissabte 26. Quatre concerts que tindran un aforament màxim de 800 persones, amb entrades que es poden aconseguir a través de wegow.com, i que hauran de gaudir-se asseguts.

Activitats per a tota la família, però amb seguretat

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, explica que la ciutadania ha donat un bon acolliment a les festes alternatives a les tradicionals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia: “Al final, l’objectiu era oferir una programació per a tota la família, diferent del que solem fer i amb espectacles que mesclen diferents disciplines perquè la gent puga i vulga anar a tot perquè li resulte atractiu”.

Tanmateix, l’edil posa l’accent que això també es deu a les mesures de seguretat que ha establit el consistori. “Hem buscat la possibilitat que la gent participe asseguda, a l’aire lliure, amb controls en les entrades i eixides dels espais, la contractació de persones que acomodaran i, per descomptat, amb gel i mascaretes”, subratlla.

A això se sumen mesures com l’entrada o eixida escalonada dels espais, el control de temperatura, la vigilància per part d’un guàrdia de seguretat privat o l’obertura amb antelació per a assistir als actes.

A més, en cas de tindre símptomes o haver estat en contacte en les últimes 24 hores amb alguna persona que haja donat positiu en les proves PCR, l’Ajuntament de Borriana prega que no s’assistisca a cap activitat i seguir el protocol sanitari per a pal·liar la malaltia i evitar contagis en la localitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari