Safont: “Quan més es veu la solidaritat és en moments complicats”

L’alcaldessa de Borriana assegura que per a acabar amb el coronavirus cal seguir les recomanacions i recorda que “la millor col·laboració és quedar-se a casa”

Safont: “Quan més es veu la solidaritat és en moments complicats”

Són moments difícils però és necessària la col·laboració de tots i totes per a avançar i acabar amb la crisi sanitària. L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, assegura que el treball en equip des de les institucions i la ciutadania és l’objectiu per a frenar la propagació del coronavirus. Només així, insisteix, “tornarem a la normalitat molt abans del que esperem”.

Després d’una setmana de confinament des que el president del Govern, Pedro Sánchez, decretara l’estat d’alarma per a reduir els contagis del COVID-19, Safont destaca que la ciutadania de Borriana ha respost de manera positiva a totes les mesures: “Borriana és una ciutat parada, com totes, i quan he eixit a comprar he vist com la gent respecta les mesures de seguretat en espais públics i ix de casa el menys possible”.

L’alcaldessa assegura que les actuacions de l’Executiu han sigut “les que tocaven” i que els ajuntaments, amb les seues competències, han de col·laborar i treballar juntament amb totes les administracions públiques per a posar el seu granet d’arena en aquesta crisi sanitària. En concret, destaca que l’actual equip de govern municipal es reuneix cada dia per a acordar noves mesures en funció de les novetats i recomanacions que arriben des del govern autonòmic i estatal.

Així, Safont assenyala ajudes com la suspensió del cobrament de les taxes de serveis o activitats suspeses, de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i Taxes Urbanes de 2020 o l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE), entre altres qüestions fiscals. A això se suma l’augment del servei de neteja i desinfecció de carrers i mobiliari urbà per a contenir la propagació del coronavirus.

No obstant això, l’alcaldessa insisteix que més enllà de l’impacte econòmic que puga suposar la quarantena, que encara no ha calculat perquè es desconeix quant temps afectarà l’estat d’alarma, és necessari mirar per les persones i la seua seguretat, especialment la dels grups vulnerables: “Hi ha qüestions molt urgents. Ara posem el focus en Serveis Socials, que està atenent als usuaris de sempre i ha ampliat la seua tasca cap a persones majors que no poden eixir de casa a comprar treballant juntament amb voluntaris de la Cooperativa Sant Josep o la Creu Roja”.

En aquest sentit, també considera claus els vals per a comprar en Consum que donarà la Conselleria d’Educació a l’alumnat amb beca de menjador, la construcció d’hospitals de campanya, les ampliacions de centres sanitaris o la compra de recursos des de la Generalitat Valenciana per a prevenir i avançar-se als pitjors escenaris perquè, explica, “el primer que cal fer és ajudar i curar a les persones malaltes, però també tindre una previsió per si la cosa va a més”.

No obstant això, Safont és optimista i creu que si tots segueixen les indicacions de les autoritats, “això acabarà més prompte del que sembla”. Assegura que hi ha molta gent que està donant diners, recursos o el seu propi temps i que “quan més es veu la solidaritat és en moments complicats, que és quan més falta fa”. Malgrat que s’han registrat 92 denúncies de la Policia Local per incomplir les normes del Reial decret, insisteix que Borriana és solidària i les seues 35.000 habitants estan col·laborant.

Després d’una setmana en la qual han canviat totalment les rutines enmig d’una crisi sanitària, l’alcaldessa aplaudeix la resposta ciutadana i el treball dels cossos de seguretat de l’Estat i insisteix que “la millor col·laboració és quedar-se a casa”. A més, explica que s’ha posat en contacte amb les famílies de persones contagiades i que els ha oferit l’ajuda del consistori des del que té a la seua mà ara mateix.

Maria Josep Safont també demana informar-se a través dels mitjans de comunicació que ofereixen informació “objectiva, veraç i oficial” i dels canals del Ministeri, la Conselleria de Sanitat, la web, les xarxes socials i el telèfon de l’Ajuntament de Borriana, així com de l’aplicació Borriana Connecta. “Sempre cal tindre informació de qualitat i evitar que es propaguen les mentides i les faules, que no afavoreixen la responsabilitat. És moment de tranquil·litat, de solucionar aquest problema tan greu entre tots i totes i per a això cal quedar-se a casa”, reivindica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari