Aprovada la reforma integral del CEE ‘Pla d’Hortolans’ de Borriana amb Edificant

Aprovada la reforma integral del CEE ‘Pla d’Hortolans’ de Borriana amb Edificant
08/04/2021 -

L’Ajuntament de Borriana ha rebut l’aprovació de la proposta de reforma integral del Centre d’Educació Especial Pla d’Hortolans, després de la sol·licitud de l’equip de govern municipal perquè fóra inclosa en el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha mostrat la seua satisfacció perquè suposa una “excel·lent notícia per a la comunitat educativa del centre, per a l’alumnat, per a les famílies i en general per a Borriana, ja que es tracta d’un centre comarcal específic d’educació especial molt arrelat a la ciutat”.

L’aprovació del pla d’actuació integral i la inclusió en el Pla Edificant, ha afegit, “millorarà de forma extraordinària les condicions i les necessitats de les instal·lacions que necessitaven des de feia molt temps una reforma d’envergadura considerable, després de més de 35 anys de funcionament i usos diversos”.

A més, Maria Josep Safont ha valorat que significa “un nou suport a la proposta de l’Ajuntament de millora de les infraestructures educatives de la ciutat, que se suma a la construcció del nou IES Jaume I que s’està executant en l’actualitat”. També ha assenyalat que espera que les actuacions sol·licitades de millora en els CEIP Roca i Alcaide i Pare Vilallonga “siguen aprovades molt prompte i incloses en el pla de millora de les infraestructures educatives de la Generalitat, Edificant”.

L’alcaldessa ha destacat el paper de la iniciativa del Pla Edificant com a “accelerador d’obra pública que permet avançar en la millora dels centres educatius gràcies a la col·laboració entre les institucions, en aquest cas entre l’Ajuntament i la Generalitat”. En aquesta línia ha recordat que l’Ajuntament “només ha de pagar la memòria inicial, i ha de licitar i adjudicar els treballs necessaris per a dur a terme les obres, ja que és la Generalitat, a través de la Conselleria d’Educació, la que abona directament els imports a les empreses adjudicatàries”.

El CEE Pla d’Hortolans es va inaugurar l’any 1984 i és un centre d’àmbit comarcal, dedicat específicament a l’Educació Especial, que atén les necessitats educatives especials de caràcter permanent de l’alumnat provocades per la diversitat funcional. Depèn de la Conselleria d’Educació Cultura i Esport i les seues instal·lacions, originàriament, pertanyen a la Diputació de Castelló.

Cal recordar que les conselleries d’Educació i d’Hisenda, enguany, com cada any, van iniciar les actuacions conjuntes per a l’ampliació del Pla Edificant amb l’objectiu de continuar la inversió i la duració d’aquest programa de construcció i millora d’infraestructures escolars que es du a terme a través de la delegació de competències als ajuntaments. Una ampliació que respon a la voluntat que Edificant es convertisca en un procediment ordinari per a determinades obres i al desig de col·laboració efectiva entre les administracions en benefici de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari