L'Arenal Sound continua en l'aire a dos mesos per a la seua celebració

L’alcaldessa de Borriana assenyala que necessiten informació concreta sobre l’organització d’aquests events, que no es celebrarien en les mateixes condicions

L'Arenal Sound continua en l'aire a dos mesos per a la seua celebració

En poc més de dos mesos, Borriana hauria d’estar envoltada de música de diferents estils amb un gran cartell de l’Arenal Sound 2020 encapçalat per artistes com Dimitri Vegas, Daddy Yankee, Leiva, Amaral, Black Eyed Peas o Zara Larsson. No obstant això, la celebració del desé aniversari del festival està en l’aire per l’impacte de la pandèmia del coronavirus en la Comunitat Valenciana, amb l’esperança de saber més detalls la setmana que ve.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en l’última trobada que ha realitzat amb els mitjans de comunicació. Segons ha expressat, “és un tema molt complicat” perquè, pese a l’impuls econòmic i turístic que suposa per a Borriana i els seus municipis veïns, també genera grans aglomeracions de persones.

“Som prop de 35.000 habitants però amb l’estiu i la celebració de l’Arenal Sound tripliquem la xifra”, ha assenyalat. En aquest sentit, Safont ha indicat que si se celebra no podria fer-se com en la resta d’edicions anteriors ni aquest 2020 ni els següents per la necessitat de complir amb les normes de seguretat i higiene que marca la pandèmia: “La paraula que més he repetit és ‘utopia’, perquè és molt difícil que es continue fent de la mateixa manera”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que aquesta setmana hi ha hagut una reunió en la qual han participat representants del sector, entre ells el Ministeri de Cultura, els cossos de seguretat, el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, el secretari autonòmic de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, la Creu Roja i empreses organitzadores de festivals, entre altres.

“No sabem si se celebrarà o no perquè el problema és que no hi ha informació amb directrius concretes sobre quins requisits caldria complir i en aquesta reunió tampoc hem aconseguit res nou”, lamenta Safont, que reivindica tindre ja un decret per part del Govern que resolga aquesta qüestió.

No obstant això, la primera edil de Borriana ha anunciat que espera que la setmana que ve hi haja una guia que aclarisca aquest tipus de dubtes. “La Comunitat Valenciana és terra de festivals i encara que hi haja diversitat d’ubicacions i de formats, necessitem respostes ja”, ha insistit.

L’Associació de Promotors de Festivals de la Comunitat Valenciana (promfest) va anunciar fa un mes que estudia ajornar les dates de celebració d’aquests macro concerts, així com la instal·lació de mesures tecnològiques i sanitàries amb les quals es puga evitar contagis del coronavirus. No obstant això, l’ens va explicar que prendrien decisions segons es dicte des del Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana.

Un dels principals reclams culturals i turístics de la Comunitat Valenciana, el Festival Internacional de Benicàssim (FIB) va anunciar aquesta setmana la seua suspensió aquest 2020, “a causa de la situació d’emergència mundial que estem vivint”, segons el seu comunicat. L’organització ha agraït les mostres de suport i ha confirmat que reembossarà els diners de les entrades i dels productes comprats. “Molt prompte tornarem a veure’ns, a sentir l’arena de la nostra Costa d’Azahar als peus i la brisa del Mediterrani en la cara”, ha animat.

Així, la setmana que ve s’espera avançar en el futur de l’Arenal Sound 2020 de Borriana si es publica la guia amb els requisits que requereixen aquest tipus d’esdeveniments multitudinaris. Si poguera continuar com està previst, Borriana celebraria el desé aniversari del 28 de juliol al 2 d’agost.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari