L'Aurora-Grup de Suport rep el Premi Ulises del Festival de Cinema de Drets Humans de la Mediterrània SOCIALMED 22

L'Aurora-Grup de Suport rep el Premi Ulises del Festival de Cinema de Drets Humans de la Mediterrània SOCIALMED 22
17/05/2022 -

El dissabte passat es va celebrar la gala d’inauguració de la 2a edició del SOCIALMED, aquest festival organitzat per València Social Rebel, pren relleu a l’extinta Mostra de Cinema de la Mediterrània, i pretén tornar a posar a València en l’epicentre de la lluita social a escala internacional, mitjançant projeccions de films i tallers de creació i sensibilització, focalitzant els drets humans en el cor de l’acció.

En aquesta edició, el SOCIALMED ha sumat dos guardons que tenen la missió de reconéixer la trajectòria en la lluita pels drets humans, el premi Mercouri i el premi Ulises.

Aquest últim, el premi Ulisses, va ser entregat a l’entitat L’Aurora – Grup de Suport, fundada a Borriana, si més no, actualment també treballa en altres ports de la província de Castelló, com Vinaròs o Benicarló, i fins i tot dut a terme accions puntuals a Sagunt i a Arenys de Mar.

L’Aurora- Grup de Suport es dedica a cooperar amb els vaixells de rescat civil humanitari, per tal que mitjançant el seu coneixement del territori i experiència, poder fer més eficients i ràpides les estades de la flota civil humanitària, i així aconseguir que tornen a rescatar com més prompte millor. A més a més, prioritza el consum de proximitat, així com connecta associacions i moviments socials amb les ONG humanitàries per tal de dur a terme col·laboracions i canalitzar donacions segons les necessitats dels vaixells.

Per altra banda, el SOCIALMED 22, va atorgar, el premi Mercouri, en honor a l’actriu grega Melina Mercouri, a l’escriptora, educadora social i fundadora de Ponts per la Pau, l’afganesa Nadia Ghulam i a l’actriu i directora de cinema franc-palestina Hiam Abbas, coneguda, entre altres, per la seua participació en la sèrie de Netflix, Succession o en Blade Runner 2049 del director Denis Villeneuve. Des de L’Aurora es va fer entrega d’uns obsequis a les premiades i al director del Festival, Samuel Sebastian. Unes làmines creades per les artivistes Very Veritas dins del projecte “Artistes al Rescat, Artistes per L’Aurora”.

En conjunt, la vetllada del dissabte, fou una oportunitat per intercanviar idees i experiències de projectes d’activisme social i sociocultural, amb la que compartir aprendre els uns dels altres i créixer en xarxa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari