Batalla de Flors i espectacle pirotècnic, fi de les festes de Borriana 2023

Borriana celebra el final de les Festes de la Misericòrdia aquest diumenge

Batalla de Flors i espectacle pirotècnic, fi de les festes de Borriana 2023

Les festes de Borriana arriben a la seua fi aquest cap de setmana amb dos dels seus actes més esperats. Aquest diumenge 10 de setembre aquest municipi castellonenc culminarà les Festes de la Misericòrdia 2023 amb dos esdeveniments espectaculars: la tradicional Batalla de Flors i un emocionant castell de focs artificials. Aquestes festivitats són una ocasió perquè els habitants de Borriana, així com visitants i el col·lectiu faller, molt arrelat en la localitat, s’unisquen en una jornada de celebració inoblidable.

I és que les diferents comissions falleres han estat treballant incansablement per a preparar la Batalla de Flors, un esdeveniment que involucra el llançament de milers de quilos de confeti, omplint els carrers d’alegria i color. En aquesta edició, nou comissions falleres competiran en el concurs de la millor carrossa elaborada artesanalment utilitzant la tècnica del ‘paperet’.

Aquesta tècnica requereix un acurat treball manual en el qual es donen forma a cada ‘paperet’ de seda de colors, pegant-los un a un amb cola a l’estructura de les carrosses. La creativitat i l’habilitat artesanal seran els elements clau per a destacar en aquest competitiu concurs.

Hora i itinerari de la Batalla de Flors de Borriana 2023

Un total de 18 comissions i 23 carrosses, incloent-hi les de les Reines Falleres i les seues Corts, així com representants d’altres localitats, participaran en la desfilada, que s’iniciarà a les 18.30 hores i transcorrerà per la plaça la Mercè, la Carrera, el Pla i la Tanda.

La Batalla de Flors no sols és una exhibició de colors i confeti, sinó també un símbol de fraternitat entre les diferents festes de la Comunitat Valenciana, ja que comptarà amb la participació de les màximes representants de festes d’altres ciutats com Alzira, Dénia, Gandia, Sueca, Torrent, Xàtiva, Benicarló, Vall d’Uixó i les capitals Castelló, València i Alacant.

L’esdeveniment comptarà amb la presència de l’alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí, la delegada del Consell, Susana Fabregat, la regidora de Festes, Paloma Boix, i altres membres destacats de la Corporació.

A més, com a colofó a aquesta setmana de celebració, es durà a terme un impressionant castell de focs artificials que il·luminarà el cel nocturn de Borriana i posarà fi a aquestes Festes de la Misericòrdia de manera espectacular. Serà, també aquest diumenge, a les 21.00 hores en la plaça de la Fira.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari