Borriana obri el termini per a participar en el programa JOOP (Jove Oportunitat)

El programa realitza accions de motivació i orientació per a joves que no estan estudiant ni treballant

Borriana obri el termini per a participar en el programa JOOP (Jove Oportunitat)
20/01/2022 -

L’Ajuntament de Borriana ha obert el termini de sol·licitud per a participar en el programa JOOP (Jove Oportunitat), la finalitat del qual se centra a realitzar accions de motivació i d’orientació per a joves entre 16 i 21 anys que no estan estudiant ni treballant, o estan desmotivats i desorientats en els estudis i sobre quins camins educatius o professionals triar.

Per sisé any consecutiu, el consistori ha estat seleccionat per a la realització d’aquest programa que està ple de respostes per a les necessitats d’aquests joves. Les activitats es duran a terme al Casal Jove, promogudes per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Borriana, i han estat dissenyades i organitzades per l’Institut Valencià de la Joventut (Ivaj) amb el cofinançament dels Fons Socials Europeus.

Els joves destinataris de JOOP són adolescents que ni estudien ni treballen, amb la finalitat d’aconseguir que aquestes persones porten a cap un canvi d’actitud, per a deixar enrere la desil·lusió, la desídia i la frustració per un futur incert, i adquirir una sèrie de competències tècniques a través del treball directe en el foment de l’autoestima, la motivació i la positivitat.

Amb la finalitat del retorn al sistema educatiu, majoritàriament a una formació professional, el programa planteja els continguts a través de la formació per a poder augmentar l’ocupabilitat de les persones participants, però prèviament es fa una intervenció que actua sobre la seua motivació i un reforç de l’autoestima que els ajude a construir un projecte integral de vida.

La finalitat és assolir que aquests xics i xiques tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà, per a la qual cosa el programa també els proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals de l’FP, però des d’un enfocament absolutament pràctic a través de la visita a 20 empreses d’acolliment, on els mostraran el treball real a què du cada titulació d’FP.

El programa JOOP de l’Ivaj ha rebut un reconeixement nacional com a exemple a seguir en la lluita contra l’abandonament educatiu en l’estudi “Mapa del Abandono Educativo Temprano en España” (març de 2021) de la Fundació Europea Societat i Educació.

Aquest informe destaca que l’enfocament de “desenvolupament integral de la persona és el més adequat per a enfrontar-se a la situació d’aquells joves que cal aconseguir que retornen al sistema formatiu, integrar-se en un centre d’FP, o bé aconseguir un certificat de professionalitat”.

Per a informar-se sobre el projecte i per a sol·licitar plaça, cal posar-se en contacte amb el Casal Jove a través del número de telèfon 964591692 o del correu <casaljove@burriana.es>

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari