Borriana acull una masterclass de música tradicional a càrrec de Xosé Liz i Jesús Enrique Cuadrado

Borriana acull una masterclass de música tradicional a càrrec de Xosé Liz i Jesús Enrique Cuadrado
27/02/2020 -

La Regidoria de Cultura juntament amb la Borriana Big Band organitzen una masterclass de música tradicional i folklòrica, el proper dissabte 29 de febrer al llarg de tot el matí al Centre Municipal de les Arts Marí de Viciana.

La classe serà impartida pels prestigiosos Xosé Liz i Jesús Enrique Cuadrado «Chuchi», dos dels músics més importants en aquesta àrea en l’àmbit estatal. Els dos músics arribaran a Borriana per poder «donar eines interpretatives als músics de diferents estils, tant modern o clàssic, com tradicional, sobre com interpretar la música tradicional», ha explicat el regidor de cultura, Vicent Granel.

Durant la jornada matinal, la classe es dividirà en dos parts, la primera a càrrec de Xosé Liz, especialista en flautes de fusta, que s’encarregarà dels instruments melòdics, i per altra banda, Jesús Enrique Cuadrado «Chuchi», especialista en guitarra acústica, que treballarà amb els melòdics. Sis hores de curs que finalitzaran amb la posada en comú dels coneixements apresos durant tot el matí.

La inscripció a la masterclass no serà necessària, ja que «la jornada és gratuïta, tot i que cal portar l’instrument si es vol gaudir de tota l’experiència plenament», va apuntar. «Es tracta d’una activitat musical que pot enriquir els nostres músics en una música que no estan habituats a interpretar».

Xosé Liz és un músic reconegut nacionalment i internacional en l’àmbit del Folk Gallec i la Música Celta, amb un recorregut artístic i didàctic de més de dos dècades. La seua presència habitual en els millors escenaris d’aquestes músiques avalen el caminar professional d’una de les figures musicals més prolífiques i fecundes de tot l’estat. Destaca per la seua participació en l’origen de grans bandes folk gallegues com Lizgairo, Riobó, Beladona, Entretrastes, Castroverde), i ha aconseguit els millors premis de la crítica.

D’altra banda, Jesús Enrique “Chuchi” és ja una referència a la guitarra folk contemporània de la península. La seua versatilitat i inconfusible estil fan d’ell un dels guitarristes més preuats de l’escena folk peninsular. Va treballar com a guitarrista, compositor i arranjador amb Folkfussion, A Gramalleira, gravant amb Goyo Yebes, Celtas Cortos (versió folk “Retales de una vida”), Xerfa, María Salgado i Anxo Lorenzo. Format pels grans guitarristes espanyols, escocesos i nord-americans, es pot dir que Jesús Enrique “Chuchi” té una formació internacional i versàtil; hi figuren entre els seus mestres grans noms internacionals com Tony McManus, William Coulter, Scott Law, Carlos Beceiro, Raúl Olivar, Yann Falquet i un llarg etcètera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari