Borriana adequa els centres educatius per a l’inici del curs escolar

Borriana adequa els centres educatius per a l’inici del curs escolar
30/08/2022 -

Al llarg d’aquest estiu, l’Ajuntament de Borriana ha revisat i ha realitzat actuacions diverses en els centres escolars públics de la ciutat que ho necessitaven amb la finalitat que tots els col·legis de la seua competència estiguen a punt per a l’inici del pròxim curs 2022-2023, per a la qual cosa ha destinat una inversió global municipal que ascendeix a 96.946,37 euros.

Segons ha confirmat el regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, un any més, el consistori “ha complit amb la seua funció d’adequar els centres educatius per a l’inici del curs escolar amb la finalitat que tots els col·legis estiguen en les condicions adequades per a rebre els escolars”.
Després del manteniment habitual dels centres públics d’Infantil i Primària, “hem realitzat les actuacions necessàries en diversos edificis i infraestructures educatives per a la posada a punt”, i ha explicat que s’aprofita l’estiu per a dur a terme els treballs que requereixen més temps “amb la finalitat de no interferir en l’activitat diària del curs escolar”.

Però a més d’aquesta revisió “que realitzem en finalitzar el curs en cadascun dels col·legis”, des de l’Ajuntament de Borriana, ha aclarit, “estem pendents durant tot el període escolar per a donar solucions immediates a totes les necessitats que pogueren sorgir”.

Les obres més destacades d’aquest estiu han consistit en l’habilitació i creació d’espais en el CEIP Penyagolosa i el CEIP Josep Iturbi, amb una inversió de 53.625 euros, per a les dues noves aules d’Infantil de 2 anys que començaran a funcionar aquest curs i que se sumen a les que ja existeixen en el CEIP Cardenal Tarancon i el CEIP Roca i Alcaide, cosa que suposa multiplicar per dos l’oferta pública de places de 2 anys que faciliten la incorporació primerenca al sistema educatiu i, en conseqüència, més de 70 xiquets i xiquetes del tram de 2 a 3 anys tindran plaça gratuïta en centres públics d’Infantil i Primària en aquesta etapa no obligatòria en el curs 2022-2023.

A més, s’han adequat els accessos del CEIP Josep Iturbi, amb una inversió de més de 30.000 euros, després de l’obertura per part de l’Ajuntament d’un nou carrer per a dignificar i visibilitzar l’entrada al centre, amb un vial que dona accés directe a les instal·lacions en què es van invertir 426.103 euros. De manera que s’està construint un nou accés i s’estan adequant i ampliant el nombre d’entrades i eixides del col·legi per a facilitar l’accés diferenciat per a Infantil i Primària i evitar les aglomeracions.

També, entre altres millores, des del consistori s’ha realitzat una nova solera base per a la zona de jocs en el CEIP Novenes de Calatrava, amb una inversió de 9.456 euros, perquè la Conselleria dote el centre d’un nou equipament de jocs infantils, com ja ho va fer el curs anterior als CEIP Penyagolosa i Roca i Alcaide.

Segons ha declarat el regidor d’Educació, “les nostres actuacions se centren, sobretot, en els centres que no s’inclouen en el Pla Edificant, ja que en el CEE Hortolans o en els CEIP Roca i Alcaide i Vilallonga s’han sol·licitat obres importants d’adequació i millora, que han sigut incloses en el Pla Edificant de reformes en infraestructures educatives per una valor superior als quatre milions d’euros”.

Per a Monferrer, Borriana compta amb unes bones instal·lacions i centres educatius”, no obstant això, des de l’Ajuntament, ha precisat, “estem sempre vigilants davant qualsevol deficiència o falta de servei que poguera donar-se amb la finalitat de posar i donar solució immediata”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari