Borriana adjudica les obres de rehabilitació de la Casa de la Cultura per prop d'un milió d'euros

Borriana adjudica les obres de rehabilitació de la Casa de la Cultura per prop d'un milió d'euros
19/09/2022 -

L’Ajuntament de Borriana ha adjudicat i signat el contracte de les obres de rehabilitació de la Casa de la Cultura la Mercè, amb un pressupost de 908.710 euros a l’empresa Enrique i Artola, SL. Una de les actuacions més importants que s’emmarca en l’estratègia Edusi, cofinançada al 50 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible, i que arrancarà el mes d’octubre que ve.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que ja s’ha signat la contractació amb l’empresa que s’encarregarà de dur a terme les obres de rehabilitació de la Casa de Cultura, uns treballs “molt esperats, i que el proper mes d’octubre es posaran en marxa per a rejovenir l’edifici cultural més important de la nostra ciutat”.

Les obres es preveu que arranquen durant el mes d’octubre, i comptaran amb un termini total d’execució de dotze mesos. Amb la contractació de les obres, i segons el calendari de terminis, “se suposa que en unes setmanes es pot signar l’inici de les obres”, ha indicat.

Granel ha recordat que les obres impliquen una “intervenció fonamental per a resoldre els problemes de filtracions i humitats que afecten tant l’exterior de la infraestructura com les dependències dels serveis municipals, situades en les instal·lacions”, i constitueix una inversió “molt important” perquè la Casa de la Cultura “puga continuar molts més anys en funcionament acollint les activitats culturals de la ciutat”.

Les obres suposen la rehabilitació de totes les façanes de la Casa de la Cultura, i de la zona posterior, que s’ensostrarà per a guanyar espai en l’arxiu i en la zona de restauració del museu arqueològic. A més, el jardí arqueològic serà l’espai que més canvis patirà, ja que s’eliminarà la rampa existent, per a guanyar espai en tot el jardí, es desplaçarà tot el sistema de refrigeració, es restaurarà la façana de l’església de la Mercé i es modificarà el paviment existent. Al mateix temps, una altra de les reformes importants serà la millora en la Biblioteca Municipal i l’eliminació de filtracions i reparació de les canalitzacions.

Així mateix, els treballs de reforma i adequació també implicaran la millora energètica de tot l’edifici, que vorà renovats tots els sistemes de refrigeració que es troben en les diferents estances de l’edifici, per la qual cosa el plec comptabilitza millores en aquest aspecte en les propostes que es presenten. Il·luminació i sistemes d’eficiència energètica seran avaluats dins del mateix projecte, ja que, d’una banda, estarà l’obra de reforma i, d’altra banda, la millora en eficiència energètica de tot l’edifici.

L’edil ha subratllat que aquests treballs de rehabilitació es convertiran en “una de les obres més transcendentals en relació al patrimoni del municipi”, i ha incidit en el fet que l’immoble “no és només dels més utilitzats, sinó que, a més, és el de major antiguitat”.

Igualment, ha recordat que es tracta d’un edifici que al llarg de la seua existència “ha passat per molts usos i ara, amb el cultural, ha de comptar amb una rehabilitació necessària perquè continue usant-se per a tota la ciutat”.

La Casa de la Cultura la Mercè va ser inaugurada l’abril del 1991, després d’un extraordinari projecte de rehabilitació, però tal com ha assenyalat el regidor de Cultura i Patrimoni, des de llavors l’edifici “no ha comptat amb cap intervenció important per a solucionar els problemes de les instal·lacions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari