Borriana amenitza la setmana prèvia al Dia de l'Orgull LGTBI+ amb contacontes i curts

El III Certamen de Curts LGTBI de la FELGTB es projectarà aquest dimarts 22 a l’Auditori Juan Varea

Borriana amenitza la setmana prèvia al Dia de l'Orgull LGTBI+ amb contacontes i curts
21/06/2021 -

Borriana amenitza la setmana prèvia al dissabte 26, dia de la manifestació convocada per la Plataforma LGTBIQ+ de Castelló, així com el 28, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, amb activitats com contacontes familiars i projeccions de curtmetratges.

La regidora d’Igualtat, Maria Romero, ha explicat que “aquestes propostes culturals són l’antesala de la celebració de l’Orgull”, al mateix temps que ha destacat la importància que des de la cultura “es representen els feminismes, la igualtat i els drets humans en aquest col·lectiu”.
Així, demà dimarts, 22 de juny, a les 18 hores, l’Auditori Juan Varea acollirà les projeccions del III Certamen de Curts LGTBI de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB).

L’hora inicial per al passe de cinema s’ha modificat per poder facilitar l’assistència a la concentració convocada a nivell estatal per les plataformes feministes per a dir prou davant dels feminicidis. Aquesta concentració tindrà lloc a les 19.30 hores en la Plaça Hort dels Corders de Castelló.
La projecció està organitzada a proposta de l’Associació Castelló LGTBI, integrada dins de la federació estatal FELGTB, en la qual les persones assistents podran intervindre per a debatre i votar les obres audiovisuals que participen en les diferents seccions d’aquest certamen nacional, que es realitza dins del programa del festival de cultura activista La Culta.

Com ha explicat Romero, el festival es planteja pensant en la cultura com el principal vehicle per a reflexionar sobre els discursos, biografies i problemàtiques als quals han de fer front les persones LGTBI i, especialment, les dones LTBI. De fet, la temàtica triada per a les diferents reivindicacions i accions d’aquest Orgull 2021 és ‘Feminismes, Igualtat i Drets Humans en el col·lectiu LGTBI+’.

Els curts s’han presentat seguint les bases de la convocatòria de la FELGTB i opten a dos categories, el premi del públic i el del jurat. Després de passar una primera selecció del jurat, es visionen per al premi del públic a través de les entitats adherides a la federació. Així, Borriana serà l’epicentre de la cultura LGTBI a proposta de l’entitat Castelló LGTBI i acollirà el visionat de set curtmetratges i emetrà el seu vot, que serà enviat a la FELGTB.

Per a poder participar no és necessari inscriure’s prèviament, ja que la sala disposa d’un aforament ampli per a poder complir amb totes les normes sanitàries contra la Covid-19.

D’altra banda, la programació organitzada per l’Ajuntament continuarà divendres que ve, 25 de juny, amb l’activitat de contacontes familiar ‘Contes familiars’, una funció preparada per ‘Babel – Solucions artístiques i educatives conscients’ que presentarà models familiars de convivència basats en la diversitat i el respecte a través d’una col·lecció de contes infantils.

Cada conte amagarà un joc, pregunta o cançó, i la narració s’adaptarà a l’edat dels participants, tot variant el contingut segons el públic, entre 3 i 12 anys. L’activitat, d’aproximadament hora i mitja de duració, començarà a les 18 hores a la plaça Quarts de Calatrava, i després de la funció es farà un taller de manualitats perquè els i les participants puguen emportar-se a casa les titelles de la seua família.

Per a assistir és necessari inscriure’s prèviament per a realitzar el control d’aforaments a través d’https://cutt.ly/0n0xduq. Davant qualsevol dubte, es pot enviar un correu a igualtat@burriana.es o contactar a través del telèfon 691 674 229.

A més, cal destacar que una còpia de la col·lecció de llibres utilitzada en l’espectacle passarà a formar part del catàleg de la Biblioteca Municipal, mentre que una altra còpia s’integrarà dins del projecte ‘Maletes coeducatives’ que les regidories d’Educació i Igualtat organitzen en els centres educatius de Borriana.

Tots els actes plantejats compten amb totes les mesures de protecció contra la Covid-19: higienització, respecte de les distàncies de seguretat i restricció en els aforaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari