Borriana ajorna diverses activitats culturals per responsabilitat davant la crisi sanitària de la Covid-19

Cultura manté la programació en els dos centres municipals a fi d’oferir una oferta cultural “controlada i segura”

Borriana ajorna diverses activitats culturals per responsabilitat davant la crisi sanitària de la Covid-19
10/11/2020 -

L’Ajuntament de Borriana, en un acte de responsabilitat davant la situació epidemiològica i a compliment de la recent normativa aprovada en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, ha decidit suspendre i ajornar diverses activitats culturals previstes a curt termini.
El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que a conseqüència de la situació epidemiològica que “s’està agreujant de forma accelerada amb una tendència ascendent”, la Regidoria de Cultura, en contacte amb altres departaments de l’Ajuntament, ha decidit, “per les seues característiques pròpies, optar per ajornar, entre altres, les activitats previstes per a la commemoració del 75 aniversari de la reconstrucció de la torre campanar pendents”, com les visites al campanar del 14 i 15 de novembre, el concert de campanes del 15 de novembre i la taula redona prevista per al 29 de novembre.

A més, se suspén l’exposició Univers Playmobil, la inauguració del qual estava programada per a l’11 de desembre, i també l’espectacle de dansa del Ballet de Moscou previst per al dia 20 de desembre, ja que la companyia ha cancel·lat la gira estatal programada per a novembre i desembre.

Així i tot, ha indicat Granel, “pensem que és important mantenir tota aquella programació que compte amb totes les mesures sanitàries, i el control total d’aquestes”, en els espais del Teatre Payà i de la CMC la Mercé, per a “oferir una alternativa cultural per a la ciutat”.
Per això, continuaran les activitats de diferents tipus previstes en aquestes instal·lacions, com les cinematogràfiques, teatrals i musicals, adaptades a l’aforament permés i en funció del distanciament social exigit. Concretament, i de moment, es preveu la realització del cicle de cinema feminista i en valencià, la projecció de la mort de Guillem, l’obra teatral sobre Federico García Lorca, el monòleg d’Ángel Martín, el concert de guitarra a càrrec de Pedro Navarro i tots els espectacles tradicionals amb motiu de Nadal.

Totes aquestes decisions responen a l’adaptació de mesures després de la recent publicació de la nova normativa establerta en la Comunitat Valenciana. Concretament, la Resolució de 24 d’octubre de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorden mesures addicionals excepcionals en la Comunitat Valenciana i l’última, divendres passat, per la qual s’acorden mesures addicionals extraordinàries en la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària existent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari