Borriana arranca la seua programació cultural amb novetats com El Cuc i el seté emac.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, destaca la bona acollida del nou cicle de teatre infantil, El Cuc

Borriana arranca la seua programació cultural amb novetats com El Cuc i el seté emac.

Borriana ja ha començat la programació cultural del primer trimestre de 2022, en la qual hi haurà cites ja clàssiques com el emac. o novetats que es presenten amb un gran acolliment. El passat 21 de gener, el nou cicle de teatre infantil, El Cuc, va reunir més d’un centenar de persones en el Centre Municipal de Cultura La Mercé “demostrant que les famílies volen gaudir del millor art dramàtic amb els més xicotets de la casa“, encara que per Borriana passaran artistes emergents i de gran èxit durant els primers mesos de l’any.

Així ho ha destacat el regidor de Cultura, Vicent Granel, que explica que tota la programació del primer trimestre s’ha dissenyat en pro de la seguretat del públic i dels professionals que se’n pujaran als escenaris. Una àmplia oferta per a tots els públics, amb gran part de les activitats gratuïtes i a l’aire lliure.

Sens dubte, una de les grans novetats és la posada en marxa d’El Cuc, un festival de teatre infantil, familiar i gratuït que els divendres, cada quinze dies excepte en festius, acosta “companyies de gran qualitat en el món de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana, però més enllà del teatre, circ, música, màgia o dansa”, explica a Castelló Extra.

“Durant les festes nadalenques vam veure un gran èxit de les activitats infantils, i d’ací vam veure la necessitat d’impulsar un cicle com aquest, que pretén abastar totes les arts escèniques. Hem realitzat una campanya en els col·legis per a donar-ho a conéixer a les famílies i el passat 21 de gener, quan va començar, la Mercé va reunir unes 140 persones, per la qual cosa ha tingut un gran acolliment”, explica. “De fet, per un accident d’una de les ballarines que actuava, no va poder realitzar-se la primera actuació, però han sigut molts els veïns i veïnes que s’han preocupat per la volta d’aquest espectacle”, afig.

Setena edició de l’emac.

Quant a música, torna una de les cites més esperades del municipi, la setena edició de l’emac., que se celebrarà en les seues dates habituals després que en 2021 la pandèmia obligara a traslladar-ho a juny i amb necessitat d’entrada per a controlar aforament.

De l’11 al 13 de febrer, a les instal·lacions del CMC la Mercé torna un dels festivals més esperats de la província i que, un any més, impulsarà a joves artistes i noves tendències musicals, així com a artistes contemporanis.

En l’emac. art participaran Elisabeth Rodrigo, Stan Laurentiu, Bonavista Taller, Adrián Herrerías, Artichokehoke, Lucía Emeterio, Ana Gil, Sergio Cerisuelo, Ino Grau, Ruver i Maria Ivanco, Andre Plube i Hula Ceràmica Artesana.

I per l’amfiteatre i l’escenari emac., passaran Nereu i les Bèsties Marines, Esther, Surolla, Els Voluble, Tinatah, Laborde, Calivvla, Vera Fauna, Depresión Sonora, María Escarmiento, Rocío Sáiz, Blu Boi, Tocino del Zodiaco, Juanma García, Sara Zozaya, Xènia i Queralt Lahoz.

Sant Blai, Memorial Democràtic i teatre

A més d’aquestes dues cites, Borriana ha programat diverses activitats fins a maig que van des de la música en directe fins als monòlegs de la mà de còmics que estan collint un gran èxit en les seues gires.

En la programació teatral per a adults al gener arriba ‘En persona guanye’ del showman valencià Eugeni Alemany i ‘Festejen la broma’, de Joaquín Reyes, que ja han aconseguit vendre la majoria de les localitats, celebra el regidor.

D’altra banda, el Teatre Payà acollirà l’obra de teatre ‘Història d’una mestra’, que s’emmarcarà dins dels actes programats per al Memorial Democràtic. L’exposició ‘Borriana en temps de la II República’, comissariada per Guillem Ríos i Manuel Monsonís, també s’insereixen en el cicle, que preveu incloure visites guiades al refugi, segons ha avançat Granel.

D’altra banda, Borriana celebrarà Sant Blai amb la tradicional Trobada de Gegants i Cabuts, que arribarà a la seua quinzena edició, encara que es preveu que se celebren a l’abril. L’Agrupació Filharmònica Borrianenca també oferirà el seu tradicional concert.

Seguint amb la programació musical clàssica, els aficionats podran escoltar l’habitual concert anual en homenatge a José Manuel Fandos, que enguany farà el Cor Carnevale, el Concert de Carnestoltes de la Coral Borrianenca i l’excepcional concert del clarinetista borrianenc Raül Traver i el pianista rus Alexander Yakovlev, previst per al diumenge dia 3 d’abril en el Teatre Payà.

Tota la programació es pot consultar en la web www.entradesborriana.com i també des d’aquesta mateixa web es pot accedir a la venda d’entrades dels espectacles que són de pagament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari