Borriana autoritza l'encesa de Fogueres de Sant Joan: aquest serà el dispositiu

L’alcaldessa confirma que es podrà ocupar el passeig Marítim amb taules i cadires, però demana “trellat” i “responsabilitat”

Borriana autoritza l'encesa de Fogueres de Sant Joan: aquest serà el dispositiu

Borriana es prepara per a viure de nou la Nit de Sant Joan 2022 amb les tradicionals fogueres a les seues platges. L’ajuntament ha confirmat hui que s’autoritza l’encesa massiva de fogueres, l’entrada i permanència a les platges així com l’ocupació del passeig Marítim la nit del 23 al 24 de juny.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Jospe Safont, ha anunciat aquest matí que s’establirà un dispositiu policial especial per a vetlar pel trànsit i la seguretat de la nit més màgica de l’any, centrat especialment a garantir la mobilitat i fluïdesa del trànsit en les hores punta d’accés a les platges.

La primera edil ha explicat que es permetrà l’encesa massiva de fogueres a les platges, l’entrada i permanència en elles, el bany i l’ocupació del passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus d’estris per a gaudir de la vetlada que no ha pogut celebrar-se durant els dos últims anys per la pandèmia del coronavirus.

No obstant això, Safont ha demanat “sensatesa i comportament responsable” i ha demanat complir amb l’ordenança municipal i les normes establides per a la nit, respectant el mobiliari urbà instal·lat a les platges. Així mateix, ha recordat que “els contagis de la COVID-19 continuen avançant”.

Normes fogueres de Borriana

Quant a les fogueres de Sant Joan de Borriana, el decret d’alcaldia recorda algunes prohibicions contemplades en l’Ordenança Municipal d’Ús i gaudi de les Platges de Borriana. Per exemple, es prohibeix fer foc en els espais naturals protegits del municipi, utilitzar materials com a pneumàtics, goma espumeja, plàstics, aerosols o qualsevol altre tipus de residu inflamable, explosius o la combustió de qualsevol altra cosa que puga emetre fums o gasos.

Tampoc es podran generar residus o deixar a les platges elements perillosos per a banyistes, com puguen ser tatxes, claus, grapes, xapes i objectes metàl·lics (no es poden cremar palets, mobles, cadires o similars), o que puguen desprendre’s de les fogueres amb el vent i produir un incendi.

Els materials apilats per a la foguera generalment no podran sobrepassar l’altura d’1,5 metres ni ocupar una superfície quadrada superior a 1,5 metres. La distància entre fogueres haurà de ser d’un mínim de quatre metres.

L’ajuntament ha informat que la crema de les fogueres serà controlada i supervisada en tot moment per una persona adulta i els grups que organitzen la foguera hauran de designar a una persona com a responsable de la vigilància i compliment de les normes. Aquesta persona haurà d’identificar-se a requeriment de la Policia Local, que podrà ordenar l’extinció de la foguera si el seu manteniment és perillós.

Com no, els residus generats hauran de ser recollits i el lloc haurà de quedar net i sense restes que puguen produir danys a banyistes i al medi ambient.

Dispositiu de seguretat

Safont ha anunciat que s’establirà un ampli dispositiu de seguretat. Efectius de la Policia Local de Borriana realitzaran regulacions de trànsit en punts estratègics per a garantir aquesta mobilitat i fluïdesa en el trànsit i el faran tant en les hores d’arribada, a mitjan vesprada, des de les 19 hores, com en la matinada. Els vials més importants d’accés a la zona marítima com la carretera del Port, camí del Grau i avinguda Mediterrània comptaran amb agents per a la regulació del trànsit.

Paral·lelament, el passeig Marítim i la mateixa platja comptarà amb efectius policials que realitzaran funcions de vigilància i prevenció de la seguretat, així com vetlar pel compliment del decret de l’Alcaldia específic sobre normes d’ús i gaudi de les platges durant la Nit de Sant Joan.

Per a dur a terme dita operativa es preveu un reforç policial del servei ordinari, comptant el torn de la nit amb dèsset efectius. A més, durant la nit s’activarà el servei de prevenció de policia de platja, que comptarà amb un vehicle biplaça tipus buggy per a accedir amb major rapidesa a la zona d’arena, així com la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) que desplegarà drons en la zona de platja per a la detecció de conductes prohibides pel decret abans referit.

També estarà operativa la Unitat d’Atestats per a la pràctica de controls d’alcoholèmia i drogues en la conducció, i la Unitat de Seguretat i Resposta a les Emergències. La Policia Local ha subratllat que estarà prohibit el botelló, tant en la zona de platges com en el passeig Marítim, així com l’accés a les platges amb envasos de vidre, l’ús de bombones de gas i/o líquids inflamables, i cuinar a la platja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari