Borriana reivindica un any més la celebració de les campanades de la nit de Cap d'Any amb gallets de clementina

Aquest matí l’Ajuntament ha repartit 600 malles de clemenules en el mercat dels dimarts i ja porta 2.000 quilos distribuïts en una setmana

Borriana reivindica un any més la celebració de les campanades de la nit de Cap d'Any amb gallets de clementina
28/12/2021 -

L’Ajuntament de Borriana ha repartit aquest matí al mercat exterior del dimarts 600 malles de clementines per a promoure que els gallets de clemenules “siguen els protagonistes en les taules valencianes per a donar la benvinguda a 2022”, i d’aquesta forma apostar per “l’agricultura local”.

Amb aquesta iniciativa el consistori de la capital de la Plana Baixa reivindica, una vegada més, el ja tradicional consum de gallets de clemenules durant les dotze campanades de la nit de Cap d’Any, una alternativa al raïm impulsada per a donar suport al sector citrícola local.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, amb el regidor d’Agricultura, Vicent Granel, el president de la Cooperativa San José, José Montoliu i el seu director el director, Juan Vicente Moros, que han participat en el repartiment d’aquest matí, han animat a la població a consumir clemenules en les cases en l’última nit de l’any.

Així mateix, han destacat que aquesta iniciativa serveix per a aconseguir que la clemenules “siga l’encarregada d’acompanyar la nit de Cap d’Any” i, alhora, “donar a conéixer la campanya de promoció i de posada en valor de la marca de qualitat de la ‘Clemenules de la Plana’, la clementina més famosa, més tradicional i més nostra”.

Segons ha explicat el regidor d’Agricultura, entre el repartiment de clemenules que el consistori i la Cooperativa Agrícola San José van realitzar la setmana passada en els centres educatius d’Infantil i Primària del municipi, i la realitzada avui, l’Ajuntament de Borriana ha repartit ja 2.000 quilos de clemenules de la Plana.

La campanya ‘Aquest Cap d’Any, les 12 campanades amb 12 gallets de clementina’ també està impulsada pel consistori amb la Cooperativa Agrícola Sant Josep i pretén que la clementina, “producte de referència de l’agricultura borrianenca”, siga protagonista de l’última nit de l’any.

Per a Vicent Granel “portar les clementines a totes les llars” és un gest per a “donar suport al consum de proximitat i als agricultors locals”, a més, ha incidit, d’aquesta forma, es vol “visibilitzar la situació de l’agricultura de la Plana Baixa”, alhora que es promou “el consum d’un producte molt saludable per les seues característiques” i “es dona suport al sector citrícola autòcton i als seus agricultors”.

També serveix per a col·laborar en la promoció de la primera campanya de l’associació per a la diferenciació i reivindicació de la qualitat de la clemenules de la comarca de la Plana, amb la finalitat d’aconseguir que siga “marca de qualitat” i, a llarg termini, “una denominació d’origen que ajude que els agricultors puguen cobrar per ella tot el que inverteixen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari