Borriana celebra haver viscut unes Falles 2021 segures i participatives

Borriana celebra haver viscut unes Falles 2021 segures i participatives
15/10/2021 -

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, han fet un balanç “molt positiu” d’aquestes Falles 2021, en què les comissions i el món faller “ha quedat molt satisfet”.

“Després de la dura suspensió de 2020 per l’arribada de la pandèmia, hi havia moltes ganes de poder xalar d’unes falles que s’han viscut amb normalitat, encara que amb mascaretes i evitant aglomeracions“, ha subratllat Molina.

Per a això, com ha explicat, es va publicar un decret municipal amb una sèrie de mesures per a garantir la seguretat i es van muntar tancats en la cremà i en les mascletades per a separar els grups i evitar aglomeracions.

Molina ha declarat que han sigut unes Falles “diferents però necessàries, tant per al comerç local com per a donar un impuls a la ciutat d’energia i normalitat”. En aquest sentit, ha indicat que “la participació ha sigut del 100% de les comissions, com en qualsevol any normal i s’han realitzat tots els actes, tot i que s’han adaptat a la normativa covid”.

Alhora, ha destacat que “alguns dels canvis fets enguany podrien mantindre’s en les pròximes festes” vista l’acceptació que han tingut entre les comissions, com podria ser el cas de la lectura de les falles premiades, que cada comissió va viure des del seu casal de forma “molt emocionant”, per a després desfilar fins a la plaça Major per a retrobar-se totes i recollir els banderins.

És per això que considera que han sigut unes festes “molt especials” en els aspectes simbòlic i cultural, i al mateix temps ha destacat la tranquil·litat en matèria de seguretat, ja que no s’han produït grans alteracions de la convivència.

Seguretat

En aquest sentit, Safont ha explicat que segons l’informe estadístic de la Policia Local, durant els 5 dies de festes, s’han rebut un total de 516 cridades en la sala de comunicacions, un 19,4% més que en les anteriors falles, les de 2019.

Segons es desprén de les estadístiques, d’aquestes telefonades només 106 han requerit intervenció policial, mentre que la resta (410) han sigut de caràcter informatiu. Referent a això, els avisos que han requerit intervenció policial han descendit un 18,5% i s’ha passat de 130 en 2019 a 106 en 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari