Borriana celebra la sisena edició del festival ‘Borriana en Dansa’

Borriana celebra la sisena edició del festival ‘Borriana en Dansa’
04/05/2023 -

Un any més, Borriana celebrarà aquest dissabte 6 de maig pels voltants del CMC la Mercè el festival de ball i música tradicional Borriana en Dansa, que organitza el Grup de Danses Tradicionals l’Arenilla de Borriana amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, a fi de donar a conèixer els balls tradicionals, recuperar-los i compartir-los perquè el públic els puga apreciar.

Aquesta ja és la sisena edició del festival i, en aquesta ocasió, començarà a les 19h amb una desfilada de tots els grups participants, que s’iniciarà en la plaça Major i anirà fins a la plaça de la Mercè. Allí, l’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana –un dels grups col·laboradors– presentarà el nou vestit de la geganta Mercè i després tindrà lloc l’actuació dels grups a l’exterior del CMC la Mercè.

Enguany els grups convidats són l’Associació Cultural Folklòrica Aires de Moral, que arriba des de la localitat de Moral de Calatrava a Ciudad Real, i la Conlloga-Muixeranga de Castelló. Els dos grups actuaran i mostraran al públic les seues danses tradicionals, i també ho farà el grup de danses l’Arenilla com a amfitrió de l’esdeveniment.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el president de l’associació, Carles Martí, han presentat el festival en què les danses tradicionals “prenen el protagonisme, amb un grup com a l’Arenilla que s’ha encarregat de mantindre i recuperar els balls que es feien a Borriana i a la comarca de la Plana”, i han convidat tota la ciutadania a compartir aquesta activitat.
Sobre aquest tema, Vicent Granel ha indicat que “esperem que molta gent s’anime a vindre al CMC la Mercè a descobrir i conèixer una miqueta més les nostres tradicions i les d’altres pobles veïns”.

El festival Borriana en Dansa és una activitat completament gratuïta i oberta a tot el públic que, segons Granel, “s’ha consolidat ja com a festival permanent, no sols per la gran faena de l’associació organitzadora, sinó també per la gran acollida que ha tingut en edicions anteriors i confiem que continue enguany”.

El festival tindrà lloc a les 19.15h a l’exterior del CMC la Mercè, on també es presentarà el nou vestit de la geganta Mercè. Prèviament, abans de començar el festival, els grups participants arribaran a la Mercè en una desfilada que començarà a les 19h a la plaça Major.

El festival Borriana en Dansa es va introduir l’any 2016 i des del seu inici han passat fins a deu grups convidats que han acostat a Borriana tot el folklore tradicional de les terres valencianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari