Borriana presenta un cicle de música de cambra de caràcter local

Borriana presenta un cicle de música de cambra de caràcter local
07/01/2021 -

L’Auditori ‘Juan Varea’ de Borriana acollirà diumenge que ve, 10 de desembre, a les 19 hores, el primer dels concerts d’un cicle de música de cambra en què els protagonistes seran músics locals professionals. Davant la situació sanitària no se celebrarà el concurs de música de cambra que organitza l’Agrupació Filharmònica Borrianenca, però si que participarà amb aquests dos concerts musicals que obrin la programació cultural per a aquest trimestre.
Per a aquest diumenge, el protagonista serà el grup “Borriana Brass trio”, format únicament per músics de la localitat: Pasqual Llopis Diago a la trompeta, Pepe Beltrán Galindo a la trompa i David Beltrán Galindo al trombó. Un grup que en anteriors edicions del concurs de cambra ha obtingut un segon premi i un premi local, que es troba en un bon moment professional, i que aportaran una hora de música als assistents.

La “Sonata for Horn, Trumpet and Trombone” de Francis Poulenc servirà per a obrir el concert, seguit de “The Brass Abacus” de William Schmidt, per a continuar amb “Brass Trio” de Mark E. Wolfram i finalitzaran amb “Trio for Brass” d’Anthony Plog.

L’edil de Cultura, Vicent Granel, ha animat la ciutadania a acudir a “un concert únic i amb l’oportunitat de gaudir de la música en directe, i amb totes les mesures de seguretat”, i ha assegurat que “advoquem per recolzar el sector cultural i, aquesta vegada, amb músics de casa que demostraran una vegada més el nivell que existeix a Borriana”.

Pasqual Llopis ha estudiat en el Conservatori Superior de Música de Castelló i en Sibelius Academy, University of the Arts, a Hèlsinki, on ha residit fins fa poc, actualment és professor en el Centre dels Arts Martí de Viciana. Va ser becat pel professor Douglas Prosser per a formar part d’un curs intensiu en la prestigiosa Eastman School of Music de Rochester, Nova York.

És solista de la JOSC (Jove Orquestra Simfònica de Castelló), membre de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i des de l’any 2019 forma part de la plantilla de la Jove Orquestra Europea Gustav Mahler Jugendorchester. Ha col·laborat amb diferents orquestres, com ara l’Orquestra Filharmònica d’Hèlsinki, l’Orquestra Filharmònica de la ciutat de Lahti i l’Òpera d’Hèlsinki, i ha sigut dirigit, entre molts altres directors, per Leif Segerstram, Sakari Oramo, Dima Slobodeniouk i Faust Nardi.

Pepe Beltrán ha realitzat els seus estudis al Conservatori Superior de Castelló. Durant els seus cursos d’estudi ha participat en les proves d’admissió de diverses orquestres joves i ha obtingut plaça de titular en algunes com la JOGV (Jove Orquestra Generalitat Valenciana), la JOBS (Jove Orquestra de Bandes Sonores de Saragossa) o la JOSCAN (Jove Orquestra de la Comunitat de Cantàbria) i plaça de reserva en alguna altra orquestra, com ara la JORCAM (Jove Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid).

A més d’haver participat en el concurs de cambra amb “BrassTrio”, també ha obtingut el primer premi i el premi local amb el grup “Quintet a Vent”. Així mateix ha participat en diferents competicions com a intèrpret, i ha obtingut primers premis en concursos com la 7a edició del concurs de trompa del conservatori superior de Castelló o la 8a edició del Concurs de joves intèrprets de Faura, i segons premi en les edicions 8 i 9 del Concurs de trompa del Conservatori Superior i en la 7a edició del Concurs Internacional de trompa Vicente Zarzo. Actualment estudia dos cursos de perfeccionament i imparteix classes de trompa en diferents escoles de música.

David Beltrán va realitzar els estudis superiors en el CSMC (Conservatori Superior de Música de Castelló), i actualment estudia el Màster musical d’interpretació i investigació en el Conservatori Superior “Salvador Segui” de Castelló. Realitza nombrosos cursos de perfeccionament d’instrument amb intèrprets de renom, destacant l’Acadèmia de trombó en ESMAR. Ha participat en l’OJPA (Orquestra Jove de la Província d’Alacant) i és professor de l’escola de música de la Unió Musical de Torreblanca.

D’altra banda, el diumenge 24 de gener se celebrarà el segon concert amb el grup “Da capo quintet”, un quintet de vent fusta liderat per la borrianenca Cristina Romero, flauta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari