Borriana clausura l'Escola d'Ocupació ‘Et Formem Borriana 2’

Borriana clausura l'Escola d'Ocupació ‘Et Formem Borriana 2’
26/05/2022 -

L’alcaldessa de Borriana ha clausurat l’Escola d’Ocupació ‘Et Formem Borriana 2’ de l’Ajuntament que, durant els últims dotze mesos ha format una desena d’alumnes per a la seua reinserció i millor preparació en el món laboral, en concret dins de l’àmbit de construcció i obra com a obrer.

Es tracta d’un programa mixt d’ocupació i formació destinat a persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables i per al desenvolupament dels quals el consistori compta amb un finançament de Labora de 241.000 euros, que inclou també la contractació del personal docent necessari.

Les 10 persones participants amb què ha comptat el taller i que van ser seleccionades directament des dels Serveis Socials municipals, han arreplegat el diploma acreditatiu de professionalitat de nivell 1 i un altre de nivell 2 de la família professional de la construcció, de mans de l’alcaldessa i de la regidora de Serveis Socials i Polítiques Actives d’Ocupació, Esther Meneu.

L’alcaldessa, després de donar l’enhorabona als i les participants en el programa que han finalitzat la seua formació, els ha instat a “aprofitar adequadament l’oportunitat i els coneixements adquirits”, al mateix temps que els ha desitjat “èxit” en la seua cerca d’ocupació.

Segons ha explicat Safont, a més de rebre un sou mensual amb el programa, “han pogut reciclar i ampliar els seus coneixements i pràctiques a nivell laboral en construcció i obra com a obrers”, i així continuar en el seu camí “d’una inserció total i afavorida per l’aprenentatge rebut combinant les hores de formació amb l’exercici pràctic mitjançant la realització d’obres o serveis d’utilitat pública o d’interès social per al municipi”.

Per la seua part Esther Meneu ha assenyalat que l’Escola d’Ocupació Et Formem ‘Borriana 2’,’ naix amb l’objectiu “d’oferir aprenentatge, qualificació professional i adquisició d’experiència laboral al seu alumnat, amb una duració de dotze mesos equivalents a un total de 1.920 hores de formació alternant el treball amb la formació i la pràctica professional”.

Per a la regidora, el programa té múltiples beneficis perquè “es realitzen treballs de millora en la localitat, les persones desocupades aconsegueixen formació i, al mateix temps, se’ls garanteix una remuneració des del principi”; a més, el programa els permet l’obtenció d’un certificat de professionalitat que acredita el què s’ha après.

El programa ‘Et Formem’ està impulsat i finançat per la Generalitat a través del Servei Valencià d’Ocupació i Formació Labora i està destinat a persones desocupades, que durant el programa formatiu estan treballant i cotitzant a la Seguretat Social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari